Verbannen speler van Ajax opvallende aanwezige op training van Farioli | OneFootball

Verbannen speler van Ajax opvallende aanwezige op training van Farioli | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 settembre 2024

Verbannen speler van Ajax opvallende aanwezige op training van Farioli

Immagine dell'articolo:Verbannen speler van Ajax opvallende aanwezige op training van Farioli
Immagine dell'articolo:Verbannen speler van Ajax opvallende aanwezige op training van Farioli

© IMAGO

Owen Wijndal lijkt in genade te zijn aangenomen door trainer Francesco Farioli. De linksback maakte een tijdlang geen onderdeel uit van het eerste elftal en moest meetrainen met Jong Ajax, in afwachting van een nieuwe club. Wijndal bleef Ajax echter trouw en dook vrijdag meerdere malen op in beelden van Ajax van de training.


OneFootball Video


Eind juli kwam naar buiten dat Ajax-trainer Francesco Farioli Wijndal samen met nog een paar andere spelers had teruggezet naar het beloftenelftal met de boodschap op zoek te gaan naar een nieuwe club. Waar de meeste bannelingen hierin slaagden, staat Wijndal nog altijd onder contract bij Ajax. De linksback zag zelf de stap naar Panathinaikos niet zitten, terwijl ook Real Valladolid, Stade Brest, Leeds United, Werder Bremen en Galatasaray interesse in hem hadden. Uiteindelijk kwamen ook deze transfers er niet van, waardoor Wijndal in ieder geval tot januari bij Ajax speelt.

Vorige week werd al duidelijk dat Wijndal waarschijnlijk op termijn weer mocht aansluiten bij het eerste elftal. De verdediger werd namelijk door Ajax ingeschreven voor de competitiefase van de Europa League, waardoor Farioli in die duels beroep op hem kan doen. Het was toen nog niet duidelijk wanneer Wijndal zich weer bij het eerste elftal mocht melden. Inmiddels is dat moment ervan gekomen. Ajax deelde vrijdagmiddag op X namelijk beelden van de training van die dag. In de video komt Wijndal een aantal keren duidelijk herkenbaar in beeld. Het lijkt er dus op dat de back weer in genade is aangenomen door Farioli.

Wijndal brak door in Nederland bij AZ, waar hij uitgroeide tot international van Oranje. Twee jaar geleden vertrok hij naar Ajax, dat tien miljoen euro betaalde. Een succesverhaal werd het verblijf in Amsterdam echter niet. Na een teleurstellende eerste seizoen verhuurde Ajax hem aan Royal Antwerp, waar hij veertig duels in actie kwam. Wijndal keerde vol goede moed terug bij Ajax deze zomer, maar kreeg de boodschap uit te mogen kijken naar een nieuwe club.

Visualizza l' imprint del creator