Vertrek Olivier Boscagli kan PSV een recordbedrag opleveren deze maand | OneFootball

Vertrek Olivier Boscagli kan PSV een recordbedrag opleveren deze maand | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·2 luglio 2024

Vertrek Olivier Boscagli kan PSV een recordbedrag opleveren deze maand

Immagine dell'articolo:Vertrek Olivier Boscagli kan PSV een recordbedrag opleveren deze maand
Immagine dell'articolo:Vertrek Olivier Boscagli kan PSV een recordbedrag opleveren deze maand

© IMAGO

FootballTransfers heeft de Estimated Transfer Values van de maand juli bekendgemaakt. Olivier Boscagli is een van de spelers die zijn ETV zag stijgen en bereikte voor het eerst een bedrag van boven de tien miljoen euro. Voor PSV komt dat goed uit, aangezien de Franse verdediger op de nominatie staat om mogelijk te vertrekken.


OneFootball Video


Het is verlengen of verkopen voor Boscagli. De verdediger uit Monaco heeft een contract tot medio 2025 in Eindhoven, waardoor PSV het risico loopt dat Boscagli komend jaar gratis de deur uitloopt. Hoewel PSV graag langer met hem door wil, weet de club dat het een enorm risico loopt. PSV en Boscagli zijn in onderhandeling, maar het uitblijven van een akkoord wijst vooralsnog op een aanstaand vertrek.

Boscagli streek al in 2019 neer bij PSV, dat destijds twee miljoen euro overmaakte naar OGC Nice. De Franse stopper groeide uit tot een gewaardeerde kracht na zijn eerste seizoen, maar vorig jaar sloeg het noodlot toe en lag de verdediger bijna een jaar uit de roulatie. Afgelopen seizoen groeide Boscagli uit tot een van de sterkhouders en kwam hij in totaal 47 duels in actie (3 goals, 4 assists).

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart is volgens Voetbal International al enige tijd in onderhandeling met Boscagli en diens management om tot een akkoord te komen. "Dat dit nog niet is gebeurd, duidt erop dat Boscagli toch wil kijken welke buitenlandse interesse er voor hem op gang komt", schreef journalist Marco Timmer namens het weekblad.

Mocht PSV willen meewerken aan een vertrek van Boscagli, is dit hét moment. De Estimated Transfer Value van de verdediger is deze maand namelijk naar een recordhoogte gestegen. Boscagli vertegenwoordigt nu een ETV van 10,6 miljoen euro. Ter vergelijking: in oktober bedroeg dat bedrag nog 4,5 miljoen euro.

De belangrijkste reden waarom PSV nú moet meewerken aan een vertrek, is het feit dat de ETV van Boscagli de komende maanden zal afnemen. Doordat het einde van zijn contract steeds dichter in de buurt komt, wordt het voor clubs steeds minder interessant om een hoog bedrag voor hem neer te leggen. Clubs kunnen komende winterstop nog met een bod komen, maar dat zal lang niet zo hoog zijn als de mogelijke 10,6 miljoen euro die PSV nu nog voor de verdediger kan vangen.

Visualizza l' imprint del creator