Walter Benítez op weg naar de uitgang bij PSV na gesprekken met Europese grootmacht | OneFootball

Walter Benítez op weg naar de uitgang bij PSV na gesprekken met Europese grootmacht | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·8 luglio 2024

Walter Benítez op weg naar de uitgang bij PSV na gesprekken met Europese grootmacht

Immagine dell'articolo:Walter Benítez op weg naar de uitgang bij PSV na gesprekken met Europese grootmacht
Immagine dell'articolo:Walter Benítez op weg naar de uitgang bij PSV na gesprekken met Europese grootmacht

© IMAGO

Walter Benítez kan na Dávid Hancko de volgende speler uit de Eredivisie worden die naar Atlético Madrid vertrekt. De doelman van PSV is volgens Fabrizio Romano in gesprek met de Spaanse topclub over een mogelijke overstap. De Argentijnse keeper staat nog tot medio 2025 onder contract in Eindhoven en kan de club nu nog een mooi bedrag opleveren.


OneFootball Video


Na twee seizoenen kan Benítez PSV achter zich laten. De doelman, die afgelopen seizoen zijn periode bij PSV bekroonde met de landstitel, is op de radar verschenen van Atlético Madrid. In Spanje zal de keeper de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Jan Oblak, die al sinds mensenheugenis de eerste keuze is van Diego Simeone. Atlético Madrid gelooft volgens de transfermarktexpert in de kwaliteiten van Benítez en zou een meerjarig contract voor hem hebben klaarliggen.

Benítez werd in de zomer van 2022 transfervrij overgenomen van OGC Nice en groeide langzaam maar zeker uit tot een stabiele factor in het doel van PSV. De Argentijn kende een onrustig begin in Eindhoven, maar is sinds afgelopen seizoen niet meer weg te denken onder de lat bij PSV. Eerder kwam naar buiten dat directeur voetbalzaken Earnest Stewart het contract van meerdere sterkhouders, onder wie Benítez, graag wil verlengen. "Ik heb samen met de hoofdcoach een beeld van wie onze sterkhouders zijn en wat ons als team nu zo sterk maakt. Dat moet hét raamwerk voor volgend seizoen zijn en daar gaan we omheen werken", zei hij tegen Voetbal International.

Het is alleen onduidelijk of Benítez het ziet zitten om langer in Eindhoven te blijven. Met een transfervrij vertrek gaat PSV in ieder geval niet akkoord, weet Rik Elfrink. Hij stelt dat de Argentijn bij een transfer 'behoorlijk wat miljoenen' moet opbrengen. "Waar dat bedrag precies ligt, is niet bekendgemaakt. Bronnen rond de club stelden eerder dat hij sowieso niet voor vijf miljoen euro of minder weg kan gaan. Het moet zelfs behoorlijk wat meer of flink veel meer zijn", schreef de PSV-watcher in het Eindhovens Dagblad. De Estimated Transfer Value (ETV) van de enkelvoudig international wordt geschat op 6,1 miljoen euro.

Visualizza l' imprint del creator