Stewart moet aan de slag bij PSV om Teze-situatie te voorkomen | OneFootball

Stewart moet aan de slag bij PSV om Teze-situatie te voorkomen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·4 settembre 2024

Stewart moet aan de slag bij PSV om Teze-situatie te voorkomen

Immagine dell'articolo:Stewart moet aan de slag bij PSV om Teze-situatie te voorkomen
Immagine dell'articolo:Stewart moet aan de slag bij PSV om Teze-situatie te voorkomen

© IMAGO

PSV wist deze transferzomer een grote slag te slaan door diverse uitblinkers binnenboord te houden. Gelijktijdig werd er wel volop getrokken aan vaste waardes als Jordan Teze en Olivier Boscagli, waarbij de eerstgenoemde werd verkocht. Volgens het Eindhovens Dagblad staan de contractverlengingen van diverse sterkhouders bovenaan het 'to do-lijstje' van directeur voetbalzaken Earnest Stewart.


OneFootball Video


Tijdens de zomerse transferperiode rommelde het kort bij PSV toen er voor Teze en Boscagli clubs aanklopten. Beide verdedigers dienden hun vertrekwens in, maar de Eindhovenaren stelden zich hard op. Teze werd, ondanks een aflopend contract, voor minimaal tien miljoen euro uiteindelijk verkocht aan AS Monaco. Brighton & Hove Albion greep naast Boscagli, die daarmee zijn gewenste transfer zag afketsen.

Boscagli heeft ook een aflopende verbintenis in Eindhoven en de verwachting is dat Stewart op korte termijn met hem, maar ook met andere sterkhouders om tafel gaat. "PSV wil de contracten van Joey Veerman, Johan Bakayoko en Boscagli zien te verlengen", schrijft Rik Elfrink in het regionale dagblad. "Dit om druk op hun arbeidsrechtelijke verhouding met PSV te voorkomen."

"Veerman en Bakayoko liggen nog bijna twee jaar vast, maar idealiter worden hun contracten snel verlengd. Als dat lukt, ontstaan geen situaties zoals deze zomer met Boscagli en Teze", vervolgt Elfrink zijn uitleg over de situatie. "PSV kan bij een eenjarig contract in principe geen absolute hoofdprijs meer vragen op het moment dat er interesse is voor een speler."

Veerman en Bakayoko liggen nog bijna twee jaar vast, maar idealiter worden hun contracten snel verlengd. Als dat lukt, ontstaan geen situaties zoals deze zomer met Boscagli en Teze

- Rik Elfrink (Eindhovens Dagblad)

Stewart zal zich daarnaast over de situatie van Walter Benítez moeten buigen. De Argentijnse sluitpost beschikt eveneens over een aflopende verbintenis. "Stewart moet ook de situatie van Benítez zo snel mogelijk bekijken", aldus Elfrink. "Is het de bedoeling om de handen vrij te houden en volgend jaar afscheid van hem te nemen, dan is contractverlenging uiteraard geen optie. Wil PSV toch door, dan moet hij er op tijd bij zijn en goed geld bieden."

Benítez werd, terwijl het einde van de transferperiode naderde, in verband gebracht met een transfer naar Atlético Madrid. De Spaanse topclub legde een aanbieding bij PSV neer voor de doelman, maar deze werd afgewezen. Dit tot onvrede van Benítez, die uiteindelijk 'gewoon' in het Philips Stadion bleef.

Visualizza l' imprint del creator