Romanya - Ukrayna İddaa Tahmini (17.06.2024) | OneFootball

Romanya - Ukrayna İddaa Tahmini (17.06.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·16 giugno 2024

Romanya - Ukrayna İddaa Tahmini (17.06.2024)

Immagine dell'articolo:Romanya - Ukrayna İddaa Tahmini (17.06.2024)

Romanya ile Ukrayna, bugün saat 16.00'da 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledik.

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Romanya ile Ukrayna, tarihlerinde bir resmi maçta ilk kez karşılaşacak. İki ülke arasındaki altı hazırlık maçının ilk üçünü Romanya kazanırken, daha sonraki üç karşılaşma Ukrayna mağlubiyetine sahne olmadı (2G 1B).
  • Avrupa Şampiyonası tarihinde en az iki turnuvada boy gösteren takımlar arasında en yüksek mağlubiyet yüzdesinin sahibi Ukrayna (%73; 8/11).
  • Avrupa Şampiyonası'nda altıncı kez boy göstermeye hazırlanan Romanya, son katılımını gerçekleştirdiği 2016'ya grup aşamasında sadece 1 puan toplayarak veda etti.
  • Ülke tarihinde çıktığı 16 Avrupa Şampiyonası maçının sadece birini kazanabilen Romanya (5B 10M), tek galibiyetini EURO 2000'de İngiltere'yi 3-2 mağlup ederek aldı.
  • Avrupa Şampiyonası tarihinde attığı 10 golün yarısını duran toplarla kaydeden Romanya (penaltı x3, korner x1 & frikik x1), bu turnuvadaki son yedi maçının hiçbirinde akan oyun golü bulamadı.
  • Bugüne kadar çıktığı 16 Avrupa Şampiyonası maçının sadece yüzde 6'sını kazanabilen Romanya (1/16), en az iki turnuvada boy gösteren ülkeler arasındaki en düşük yüzdenin sahibi. Bu organizasyonda en az 10 maça çıkan takımlar arasında en düşük gol ortalaması da Romanya'ya ait (0.63; 10/16).
  • Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı son dokuz grup maçının altısında gol atamayan Ukrayna, diğer üç karşılaşmada ikişer gol sevinci yaşadı: 2-1 vs İsveç (2012), 2-1 vs Kuzey Makedonya (2021) & 2-3 vs Hollanda (2021).
  • Bu turnuvada Romanya'yı çalıştıracak olan Edward Iordanescu, EURO 2016'da görev yapan babası Anghel Iordanescu'dan bu yana bunu başaran ilk teknik direktör oldu.
  • Andriy Yarmolenko, Ukrayna'nın Avrupa Şampiyonası tarihinde attığı sekiz golün %63'üne doğrudan katkı sağladı (2 gol & 3 asist).

İddaa Tahminleri

Çağatay Çelik - Maçkolik: Maç Sonucu 2

Romanya elemeleri namağlup tamamlasa da rekabet seviyesinin çok da yukarıda olmayan bir gruptan geldikleri unutulmamalı. Ukrayna yetenek tavanı olarak Romanya'nın yukarısında bir oyuncu grubuna sahip; dahası kadronun omurgası özellikle de savunma hattı birkaç yıldır bir arada oynama alışkanlığına sahip. Yüksek şiddette baskı uygulayabiliyorlar ve topu rakip kaleye hızlıca götürebiliyorlar. Hazırlık sürecinde aldıkları Polonya mağlubiyeti yanıltıcı olmasın zira epeyi bir rotasyon yapmışlardı. Ukrayna'nın Romanya'yı mağlup edecek kalite ve organizasyona sahip olduğunu düşünüyorum.


OneFootball Video


Samet Çayır - Maçkolik: Maç Sonucu 2

Elemelerde I Grubu’nu 22 puanla lider tamamlayan Romanya, EURO 2024 biletini aldı. Edward Bu Iordanescu’nun öğrencileri son iki hazırlık maçında ise evinde önce Bulgaristan’a, ardından da Lihtenştayn ile golsüz berabere kaldı. Elemelerde C Grubu’nu üçüncü sırada tamamlayan Ukrayna ise play-off’ta yarı finalde Bosna Hersek’i 2-1, finalde de İzlanda’yı yine aynı skorla mağlup ederek Almanya biletini aldı. Turnuvadan önce bu ay deplasmanda üç hazırlık maçı oynayan Ukrayna, ilk maçında Almanya ile golsüz berabere kaldı. Polonya’ya 3-1 yenilen Ukrayna, Moldova’yı ise 4-0 devirdi. Geçen sezon Girona’da 24 gol kaydeden Artem Dovbyk, turnuvada Mudryk ile birlikte takımın en büyük kozu olacak. Daha kaliteli bir kadroya sahip olan Ukrayna’nın kazanacağını düşünüyorum.

Hüseyin Çoban - Maçkolik: Karşılıklı Gol Var

Romanya eleme grubunda İsviçre'nin de önünde müthiş bir performansa imza atıp yenilgisiz bir şekilde gruptan lider çıkmasını bilmişti. İyi bir savunma performansı öne çıkan en önemli özellikleriydi. Ukrayna ise ölüm grubunda İngiltere ve İtalya'nın arkasında grubu üçüncü bitirebilmişti. Ki ikinciliği de averajla kaybetmişlerdi. İki takımın da beklentinin ötesinde iş yaparak buralara geldiğini söylemek gerek. Keyifli bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum. Karşılıklı gol izleyebiliriz.

Emre Can Demirci - Nesine: En Çok Gol Olacak Yarı 2. Yarı

Romanya turnuvanın mütevazı ekipleri arasında yer alsa da eleme aşamasında güçlü takım savunmasıyla dikkat çekmişti. Açıkçası EURO 2024'te de yine her maçta öncelikle yememeye odaklanacaklarını düşünüyorum. Şampiyona öncesindeki hazırlık maçlarında Lihtenştayn ve Bulgaristan'a karşı skor üretememişlerdi. Ukrayna ise Uluslar Ligi rotasından sırasıyla Bosna Hersek ve İzlanda'yı eleyerek şampiyona biletini alırken bu karşılaşmalardaki tüm gollerini ikinci yarılarda kaydetti. Dovbyk, Mudryk, Sudakov ve Malinovskyi başta olmak üzere hem oldukça kaliteli hem de iyi bir sezonu geride bırakmış ayaklara sahipler. Yine de kapanan Rumen savunmasına karşı ilk bölümde oyunu kendi istedikleri noktaya getirmeleri kolay olmayabilir. Tahminim ikinci yarının daha gollü geçeceği yönünde.

Tansu Gürsel - Nesine: 2.5 Kart Puanı Üst

Belçika’nın favori olduğu E Grubu’nda Romanya, Ukrayna ve Slovakya arasında bir denge var. Bu üç ülke de gruptan çıkmak için mücadele ediyorlar ve birbirleriyle yapacakları maçlar çok belirleyici. Romanya grubunu lider olarak bitirip turnuvaya gelmişti. Ukrayna ise ülkesinde maç yapamamasına rağmen play off yoluyla şampiyonaya katılım sağlamayı başardı. Sert bir mücadele beklenebilir. 3,5 kart barajının aşılacağını düşünüyorum.

Tansu Gürsel - Nesine: 2-3 Gol

Belçika’nın favori olduğu E Grubu’nda Romanya, Ukrayna ve Slovakya arasında bir denge var. Bu üç ülke de gruptan çıkmak için mücadele ediyorlar ve birbirleriyle yapacakları maçlar çok belirleyici. Romanya grubunu lider olarak bitirip turnuvaya gelmişti. Ukrayna ise ülkesinde maç yapamamasına rağmen play off yoluyla şampiyonaya katılım sağlamayı başardı. Sert bir mücadele beklenebilir. 3,5 kart barajının aşılacağını düşünüyorum.

Sezer Kenar - Misli: 2.5 Gol Alt

Romanya, elemelerde çok iyi bir performans sergiledi ve hiç maç kaybetmeden EURO 2024’e katıldı. Turnuva öncesi iki hazırlık maçından ise 0-0 beraberlikle ayrıldı. Ukrayna ise turnuvaya Uluslar Ligi playofflarından gelerek dahil olmuştu. Onlar hazırlık maçlarında Polonya’ya kaybederken; Moldova’yı farklı geçti. İki takım da ilk maçta yenilgi almak istemeyecektir. 3.lük de oldukça önemli ve denk bir gruptalar. Kontrollü bir oyun sonrası 2.5 gol altı bekliyorum.

Halil İbrahim Ağış - Misli: Karşılıklı Gol Var

Eleme Grubu maçlarında rakiplerine karşı etkili bir performansla namağlup tamamlayan Romanya lider olarak turnuvaya katılma hakkını kazandılar. Fakat oynadığı hazırlık maçlarında karşılaştıkları güçsüz ekiplere karşı sürpriz sonuçlar alıp güven vermedi. Fakat bu ilk karşılaşmada tempolu bir performansla başlayacaktır. Ukrayna ise grubunu üçüncü olarak bitirmesine rağmen 2 play-off maçı oynayarak katılmayı başardılar. Tecrübeli hocaları Sergiy Rebrov önderliğinde baskı gücü yüksek bir futbol sergileyip hazırlık maçlarında hırslı bir ekip görüntüsü verdiler. Bu karşılaşmada tempolu bir futbol ortaya koyacak olan iki ekip karşılıklı goller bulacaktır.

Yusuf Kenan Çalık - Misli: Maç Sonucu 2

Romanya grup aşamasında yenilgi almadan çıkarak önemli bir işe imza attı. Ancak sonrasında hazırlık maçlarında ciddi soru işaretleri içeren performanslara imza attılar. 4 maçta da galibiyet bulamayan Romanya son iki maçında gol atamadı. Zor bir gruptan üçüncü olarak çıkan ve baraj maçları oynayan Ukrayna rakibinin tersine daha formda geliyor. Dovbyk ve Mudryk özellikle çok formda. Ukrayna'yı galibiyete daha yakın görüyorum.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

Visualizza l' imprint del creator