René van der Gijp zou basisspeler van Ajax op huurbasis laten vertrekken in Eredivisie | OneFootball

René van der Gijp zou basisspeler van Ajax op huurbasis laten vertrekken in Eredivisie | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 agosto 2024

René van der Gijp zou basisspeler van Ajax op huurbasis laten vertrekken in Eredivisie

Immagine dell'articolo:René van der Gijp zou basisspeler van Ajax op huurbasis laten vertrekken in Eredivisie

© Videostill Vandaag Inside

Anton Gaaei heeft volgens René van der Gijp op dit moment niets te zoeken bij Ajax. De Deense rechtsback komt simpelweg tekort voor het niveau dat Ajax nastreeft en zou volgens de analist beter tot zijn recht komen op een lager niveau.


OneFootball Video


“Als je die Gaaei nou echt een plezier wil doen, moet je die jongen lekker twee jaar verhuren aan Sparta, FC Utrecht of sc Heerenveen”, stelt Van der Gijp maandagavond in Vandaag Inside voor. “Dan doe je die jongen een plezier. Er is niets zo vervelend als op een podium te moeten spelen dat niet van jou is.”

“Het zou zomaar kunnen dat hij het hartstikke leuk doet bij een club als Heracles. Dat is nu zijn niveau”, denkt de voormalig aanvaller. Tafelgenoot Johan Derksen reageert: “Maar René, er zouden er eigenlijk acht naar Heracles of Fortuna Sittard moeten. Het zijn toch allemaal middelmatige jongens?” Van der Gijp was eerder op de maandag ook al kritisch op Gaaei in de podcast KieftJansenEgmondGijp. “Even serieus, die rechtsback kan er echt niks van. Die kan er echt helemaal niks van”, zei hij. “Die gaf gisteren een paar ballen weg! En het lullige is dat de trainer nog stond te klappen.”

Volgens Valentijn Driessen was het optreden van Gaaei tegen NAC Breda (2-1) ook deels de schuld van Francesco Farioli: "Farioli begon met vier aanvoerders naast hem op de bank", schrijft de chef voetbal van De Telegraaf, doelend op Jordan Henderson, Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Kenneth Taylor. "Op volle oorlogssterkte zou NAC niets in te brengen hebben gehad. Wel stelde hij Anton Gaaei op. De Deense rechtsachter is een garantie voor problemen. Wel of geen benutte 34e penalty tegen Panathinaikos, met drie opeenvolgende grove fouten in de 91e minuut leidde hij de Ajax-nederlaag in."

Visualizza l' imprint del creator