Anton Gaaei is eerlijk over vertrek bij Ajax: ‘Daar is inderdaad over geschreven’ | OneFootball

Anton Gaaei is eerlijk over vertrek bij Ajax: ‘Daar is inderdaad over geschreven’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6 settembre 2024

Anton Gaaei is eerlijk over vertrek bij Ajax: ‘Daar is inderdaad over geschreven’

Immagine dell'articolo:Anton Gaaei is eerlijk over vertrek bij Ajax: ‘Daar is inderdaad over geschreven’
Immagine dell'articolo:Anton Gaaei is eerlijk over vertrek bij Ajax: ‘Daar is inderdaad over geschreven’

© IMAGO

Hoewel Anton Gaaei op de nominatie stond om deze zomer te vertrekken bij Ajax, bleef de Deense verdediger de club trouw. Gaaei kende een wisselvallig eerste seizoen in Amsterdam en had deze zomer aan interesse niet te klagen. Onder meer TSG Hoffenheim werd met hem in verband gebracht.


OneFootball Video


"Nee, ik ben gelukkig bij Ajax. Dus daar heb ik niet over nagedacht", zegt Gaaei in een interview met Tipsbladet. De rechtsback heeft zich in Denemarken gemeld voor de interlands met Jong Denemarken en krijgt zodoende voor het eerst de kans om terug te blikken op een hectische transferperiode bij Ajax: "Er is inderdaad over mij geschreven. Ik laat dat bij mijn zaakwaarnemer en de club. Ik focus me op Ajax."

De 21-jarige Deen werd vorig jaar door toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat naar Ajax gehaald. Het dienstverband in Amsterdam is echter nog bepaald geen onverdeeld succes en daarom leek een vertrek een goede oplossing voor alle partijen. Gaaei bleef desondanks in Amsterdam en wil onder Francesco Farioli voor een nieuwe kans gaan: "Het gaat goed. Een nieuwe start, een nieuwe trainer (Francesco Farioli, red.). Ik ben goed aan het seizoen begonnen en ik krijg behoorlijk wat speeltijd, dus ik klaag niet. De nieuwe coach is tactisch sterk en hij is een peoplemanager."

Gaaei doorliep de jeugdopleiding van Viborg FF, waar hij in 2021 debuteerde in de hoofdmacht. Bijna twee jaar na zijn eerste duel voor de Denen werd hij voor 4,5 miljoen euro verkocht aan Ajax. Gaaei kende een moeizaam eerste seizoen, waarin hij tot tweemaal toe werd geslachtofferd. "Mentaal gaat het nu ook goed", is de rechtsback eerlijk. "Als ik fouten maak, weet ik hoe ik daarmee om moet gaan. Vorig seizoen was het moeilijk, maar ik had veel goede mensen die me hielpen. Het was erg leerzaam en het heeft mij veel gebracht." Uiteindelijk kwam de jonge verdediger 1,634 minuten, verdeeld over 34 wedstrijden, in actie.

Visualizza l' imprint del creator