Ajax volgt transferperikelen Antony op de voet: snel vertrek uit Manchester lonkt | OneFootball

Ajax volgt transferperikelen Antony op de voet: snel vertrek uit Manchester lonkt | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·9 settembre 2024

Ajax volgt transferperikelen Antony op de voet: snel vertrek uit Manchester lonkt

Immagine dell'articolo:Ajax volgt transferperikelen Antony op de voet: snel vertrek uit Manchester lonkt
Immagine dell'articolo:Ajax volgt transferperikelen Antony op de voet: snel vertrek uit Manchester lonkt

© IMAGO

Antony heeft mogelijk zijn laatste duel voor Manchester United al gespeeld. Volgens Engelse media hoopt Fenerbahçe op de komst van de 24-jarige dribbelaar, wiens situatie ook nauwlettend in de gaten wordt gehouden door Ajax. Antony wist sinds zijn komst nog niet te overtuigen op Old Trafford en lijkt dit seizoen ook niet in de plannen van Erik ten Hag voor te komen.


OneFootball Video


Antony maakte vier jaar geleden de overstap van het São Paulo naar Europa, waar hij tekende bij Ajax. De Amsterdammers betaalden een transfersom van minimaal 15,75 miljoen euro en wist de Braziliaans international twee jaar later voor liefst 95 miljoen euro, exclusief 5 miljoen euro aan bonussen, te verkopen aan Manchester United. Hier zette hij zijn handtekening onder een contract tot medio 2027.

Bij Manchester United waren de verwachtingen door de betaalde transfersom torenhoog. Antony wist deze in zijn eerste jaar niet waar te maken en presteerde vorig seizoen nog minder, terwijl hij wel de kansen kreeg. De buitenspeler kwam 38 wedstrijden in actie en zette zijn naam slechts drie keer op het scorebord. Daarnaast was hij goed voor twee assists.

Dit seizoen kwam Antony tot op heden slechts één minuut in actie en daarom lijkt Manchester United op zoek naar een oplossing. Met alle grote Europese markten op slot, zijn de opties beperkt voor een zomers vertrek en volgens Engelse media zetten the Red Devils daarom vol in op een tijdelijke overstap naar Fenerbahçe, dat concrete interesse zou hebben en de beste papieren heeft.

Eerder werd ook Newcastle United genoemd als toekomstige bestemming voor Antony, die dan in de winter de overstap naar the Magpies zou maken. Volgens Engelse media houdt Ajax ook de situatie rond zijn voormalig sterspeler in de gaten. De Amsterdammers namen afscheid van Steven Bergwijn en wist nog altijd geen vervanger aan te trekken.

Het is niet duidelijk hoeveel geld er gemoeid is bij de mogelijke huurdeal tussen Manchester United en Fenerbahçe. Daarnaast is het ook onbekend hoe groot het deel is wat de Turkse topclub aan salaris van Antony zal overnemen. De buitenspeler vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 28 miljoen euro.

Visualizza l' imprint del creator