'PSV dreigt miljoenen mis te lopen door plannen Bayern München met Xavi Simons' | OneFootball

'PSV dreigt miljoenen mis te lopen door plannen Bayern München met Xavi Simons' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·20 luglio 2024

'PSV dreigt miljoenen mis te lopen door plannen Bayern München met Xavi Simons'

Immagine dell'articolo:'PSV dreigt miljoenen mis te lopen door plannen Bayern München met Xavi Simons'

Bayern München heeft intern de optie besproken om pas in de zomer van 2025 een poging te gaan ondernemen om Xavi Simons binnen te halen. Mocht dat scenario werkelijkheid worden, dan grijpt PSV naast miljoenen euro's waar het wél recht op heeft als de Oranje-international deze zomer al definitief zou vertrekken bij Paris Saint-Germain.

Gisteren (vrijdag) werd duidelijk dat Simons hoog op het verlanglijstje van Bayern staat. De Duitse Rekordmeister zou van de 21-jarige aanvallende middenvelder zelfs de duurste Nederlandse voetballer aller tijden willen maken en liefst 90 miljoen euro naar Parijs willen overmaken om de transfer mogelijk te maken.


OneFootball Video


Simons verliet PSV in de zomer van 2023 al na één seizoen, om terug te keren bij PSG. De Eindhovenaren profiteren echter wel mee als Simons deze zomer verkocht zou worden. Die constructie is in de zomer van 2025 niet meer van kracht, meldt transferjournalist Florian Plettenberg van Sky Deutschland. "De reden dat Bayern overweegt te wachten tot 2025 is dat PSV dan niet langer deel uitmaakt van de deal, waardoor de zaken simpeler komen te liggen", schrijft de Duitser op X.

Toch mag PSV nog wel degelijk hopen op een fraai bedrag, schrijft Plettenberg: "Het duidelijke doel van Bayern is om hem nu aan te trekken." Daartoe is de Duitse topclub momenteel nog altijd in onderhandeling met PSG; met Simons zelf is al een persoonlijk akkoord bereikt, weet de journalist. Overigens meldde L'Équipe vrijdag dat het Manchester United van Erik ten Hag ook nog altijd hoopt op de komst van Simons.

Visualizza l' imprint del creator