Owen Wijndal kan in Turkije uitweg vinden na mislukt avontuur bij Ajax | OneFootball

Owen Wijndal kan in Turkije uitweg vinden na mislukt avontuur bij Ajax | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·5 settembre 2024

Owen Wijndal kan in Turkije uitweg vinden na mislukt avontuur bij Ajax

Immagine dell'articolo:Owen Wijndal kan in Turkije uitweg vinden na mislukt avontuur bij Ajax
Immagine dell'articolo:Owen Wijndal kan in Turkije uitweg vinden na mislukt avontuur bij Ajax

© IMAGO

Ondanks dat de transfermarkt is gesloten in Nederland, kunnen clubs nog wel spelers verkopen. De markt is bijvoorbeeld nog open in landen als Turkije en België, wat voor overbodige spelers als Owen Wijndal uitkomst kan bieden. De 24-jarige verdediger komt niet meer in de plannen van Ajax voor. Galatasaray kan volgens de Career Advice Tool van SciSports uitkomst bieden.


OneFootball Video


Ajax nam Wijndal twee jaar geleden voor tien miljoen euro over van AZ, maar na een seizoen in de Johan Cruijff ArenA was de elfvoudig Oranje-international alweer klaar. Hij werd vorig seizoen verhuurd aan Royal Antwerp, waar hij veertig duels in actie kwam. Wijndal keerde vol goede moed terug bij Ajax deze zomer, maar kreeg enkele weken geleden de boodschap uit te mogen kijken naar een nieuwe club.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst. Deze uitkomst is gebaseerd op landen waarvan de transfermarkt op dit moment nog open is

Data van SciSports laten zien dat Galatasaray op dit moment de beste bestemming is voor Wijndal. De linksback zou in Istanbul veelal aan spelen kunnen toekomen en daarbij ook passen bij de speelstijl van Okan Buruk. Galatasaray beschikt met Ismail Jakobs eigenlijk over maar één linksback in de selectie. De Duitse verdediger is dit seizoen gehuurd van AS Monaco en lijkt op dit moment zeker van een basisplaats bij de Turkse grootmacht, die vermoedelijk in de laatste dagen van de markt nog een concurrent in huis wil halen.

De ontwikkeling in Skill van Ismail Jakobs en Owen Wijndal.

Hoewel Jakobs op dit moment over een hogere Skill beschikt, is het aannemelijk dat Wijndal op de langere termijn kan groeien naar een hoger niveau. De linksback van Ajax, waar hij nog tot medio 2027 vastligt, heeft namelijk een Potential van 73.6. Met dat gemiddelde zou Wijndal overigens een prima linksback kunnen zijn voor Ajax, maar daar lijkt simpelweg geen plaats meer voor hem te zijn.

Maar hoeveel moet Wijndal kosten? De linksback heeft ondanks twee magere jaren weinig aan waarde verloren. Wijndal beschikt namelijk over een Estimated Transfer Value van tien miljoen euro. Evenveel als het bedrag dat Ajax in 2022 voor hem neertelde. Toch is zijn ETV momenteel dalende, waardoor de kans groot is dat Ajax in de komende transferperiodes kan fluiten naar het terugverdienen van de investering. Tot het sluiten van de transfermarkt in Turkije (13 september) is het alles of niets voor zowel Ajax, Wijndal als Galatasaray.

Visualizza l' imprint del creator