Barcelona bereikt persoonlijk akkoord met EK-uitblinker en plaatst officieel bod | OneFootball

Barcelona bereikt persoonlijk akkoord met EK-uitblinker en plaatst officieel bod | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·1 agosto 2024

Barcelona bereikt persoonlijk akkoord met EK-uitblinker en plaatst officieel bod

Immagine dell'articolo:Barcelona bereikt persoonlijk akkoord met EK-uitblinker en plaatst officieel bod

FC Barcelona is tot een persoonlijk akkoord gekomen met Dani Olmo, zo weet Fabrizio Romano. De EK-uitblinker zou een contract tot medio 2030 gaan tekenen in Catalonië. Daarnaast heeft de nummer twee van afgelopen LaLiga-seizoen ook een nieuw bod ingediend bij RB Leipzig.

Olmo wordt al de hele zomer gelinkt aan een overstap naar Barcelona, maar tot dusver wisten de Catalanen nog niet te overtuigen met hun biedingen. Het vorige bod, waarbij de Spanjaarden pas in januari 2025 de eerste betaling zouden doen, werd zelfs als ‘lachwekkend’ en ‘surrealistisch’ omschreven.


OneFootball Video


Inmiddels lijkt het erop dat Barça toch serieus werk maakt van de komst van Olmo. Volgens de transferexpert zijn de Catalanen inmiddels tot een persoonlijk akkoord gekomen met Olmo, die zelf dolgraag naar Barcelona verhuist. In Spanje ligt een contract voor zes seizoenen klaar voor de kersverse Europees kampioen.

Na het akkoord heeft de clubleiding van de Catalanen ook een nieuw bod ingediend bij RB Leipzig voor de spelmaker. Daarbij zouden de Duitsers een vast bedrag van 55 miljoen euro ontvangen. Middels verschillende makkelijk en moeilijk te halen bonussen kan dit bedrag nog met zeven miljoen euro toenemen. Of er bij deze bieding ook sprake is van een betaling in termijnen, is niet duidelijk.

Visualizza l' imprint del creator