Almanya - Danimarka İddaa Tahmini (29.06.2024) | OneFootball

Almanya - Danimarka İddaa Tahmini (29.06.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·28 giugno 2024

Almanya - Danimarka İddaa Tahmini (29.06.2024)

Immagine dell'articolo:Almanya - Danimarka İddaa Tahmini (29.06.2024)

Almanya ile Danimarka, 29 Haziran saat 22.00'de 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledik.

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Almanya ile Danimarka, büyük turnuvalarda birbirleriyle oynadığı dört maçta ikişer galibiyet aldı. Tarafların eleme turlarında sahne alan tek karşılaşması ise Danimarka'nın 2-0 kazandığı EURO 1992 finaliydi.
  • Almanya (1G) ile Danimarka'nın oynadığı son dört maçın üçü beraberlikle sonuçlanırken, tarafların daha önceki 24 karşılaşması sadece iki eşitliğe sahne olmuştu.
  • Avrupa Şampiyonası tarihinde ev sahibi ülkelerle oynadığı beş maçı da kaybeden Danimarka, bu mağlubiyetlerden birini EURO 1988 gruplarında Almanya'dan aldı. Danimarka, son olarak EURO 2020 yarı finalinde ev sahibi İngiltere'ye elendi.
  • Avrupa Şampiyonalarında üst üste beşinci kez eleme turlarına kalan Almanya, son iki turnuvaya son 16 turunda veda etti (EURO 2016 vs Fransa & EURO 2020 vs İngiltere).
  • Tarihinde ilk kez üst üste iki Avrupa Şampiyonası'nda eleme turlarına kalan Danimarka, EURO 2020'ye yarı finalde veda etmişti. Turnuva tarihinde oynadığı dokuz eleme turu maçının üçünü kazanan Danimarka (2B 4M), bu galibiyetlerin ikisini EURO 2020'de elde etti.
  • Bugüne kadar Avrupa Şampiyonası'nda son 16 turu maçına ev sahipliği yapan iki ülke de çeyrek finale kaldı (Fransa; EURO 2016 & İngiltere; EURO 2020). Seri penaltılar hariç ev sahibi ülkeler eleme aşamalarında oynadığı 14 maçın sadece ikisini kaybederken (7G 5B), bu iki mağlubiyet de finalde geldi (Portekiz; EURO 2004 & Fransa; EURO 2016).
  • Büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) oynadığı son 15 maçta üç galibiyet alan Danimarka (7B 5M), son yedi karşılaşmayı kazanamadı ve EURO 2024'teki üç grup karşılaşmasında da rakipleriyle yenişemedi.
  • EURO 2024'te Danimarka'nın çektiği 42 şutun %55'inde payı bulunan Christian Eriksen (10 şut & 13 şut pası), ülkesi adına büyük bir turnuvada (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) bu iki kategoride de çift hanelere ulaşan ilk oyuncu oldu.
  • Almanya formasıyla büyük turnuvalarda oynadığı altı maçta dört gol atan Niclas Füllkrug, bu altı karşılaşmada da oyuna sonradan dahil oldu. Bu turnuvalarda 100+ dakika süre alan Avrupalı oyuncular arasında sadece Polonya forması giyen Ernst Wilimowski (30 dakikada bir) rakip fileleri Füllkrug'dan (35 dakikada bir) daha sık havalandırdı.
  • EURO 2024'te verdiği 324 isabetli pasla Avrupa Şampiyonası tarihinde grup aşamalarında en yüksek sayıya ulaşan oyuncu olan Toni Kroos, 1980'den bu yana turnuvada 1000+ dakika süre alan oyuncular arasında 90 dakika başına en yüksek ortalamaya sahip isim (92).

İddaa Tahminleri

Hüseyin Çoban - Maçkolik: İlk Yarı Sonucu X

Almanya gruptaki ilk iki maçında çok rahat oyunu kontrolü altında tutmuş ve skoru da bulmayı başarmıştı. Fakat son İsviçre maçında ilk kez problem yaşadıklarını ve buna çözüm üretmekte zorlandıklarını gördük. Yine de beraberlikle birlikte grubu lider bitirdiler. Danimarka ise oldukça dengeli ve savunma karakterli geçen grupta üç puanla grubu ikinci tamamlamayı başararak Almanya'nın rakibi oldu. Almanlar kendi evinde bir sürprize izin vermemek isteyecektir. Danimarka ise hücumda rakibine problem yaratabilecek niteliklere fazlasıyla sahip. Sıkı ve rekabetçi bir maç bekliyorum. İlk yarı beraberliği düşünülebilir.


OneFootball Video


Samet Çayır - Maçkolik: Maç Sonucu 1

Ev sahibi Almanya, A Grubu'nu 7 puanla yenilgisiz tamamlayarak sürprize yer vermedi. İskoçya'yı açılış maçında 5-1, Macaristan'ı ise 2-0 mağlup eden Almanlar, İsviçre ile de 1-1 berabere kaldı. Jamal Musiala'nın performansı dikkat çekti. Danimarka ise C Grubu'nu İngiltere'nin arkasından 3 puanla ikinci sırada tamamladı. Turnuvanın en sıkıcı grubunda üç maçtan da beraberlikle ayrıldılar. Arada hem kalite hem de tempo farkı var. Ev sahibi Almanya'nın kazanıp çeyrek finale yükselmesini bekliyorum.

Çağatay Çelik - Maçkolik: Maç Sonucu 1

Almanya ilk iki maçta milli takımdan ziyade kulüp takımı gibi görüntü verse de İsviçre karşısında dağıldılar. Çok rotasyon da yapmadıkları müsabakada İsviçre'nin istediği oyun oynandı; özellikle topu geri kazanma süresinde belirgin bir düşüş yaşandı. Danimarka da sağlam bir savunma hattı ve orta sahaya sahip ancak yetenek tavanları bu seviyeler için ciddi derecede soru işareti. Topu hızlı dolaştıramadıkları her atak giderek cılızlaşıyor ve Almanya'nın buna izin vereceğini düşünmüyorum. Üstelik Danimarka'da Hjulmand cezalı. Almanya ise Tah'ın yerini doldurabilecek alternatiflere sahip. Ev sahibi taraf bir adım önde.

Emre Can Demirci - Nesine: En Çok Gol 2. Yarı

EURO 2024'te grup aşamasının ardından heyecan son 16 turu eşleşmeleriyle devam ediyor. Ev sahibi Almanya, İsviçre'ye karşı bulduğu son dakika golüyle kendi grubunu lider tamamlamayı başarmıştı. Savunmada cezalı olan Tah dışında eksikleri yok. Danimarka her anlamda çok kısır görünen C Grubu'ndaki tüm maçları beraberlikle geçti. Eriksen faktörü ve fiziksel kaliteyle kesinlikle hafife alınacak bir takım değiller ama üçüncü bölgede yetersiz kaldıklarını düşünüyorum. Onlarda da gruplardaki iki golden birini atan ve uzaktan şutlarıyla dikkat çeken Hjulmand cezalı. Almanya da şu ana kadar 'nöbetçi golcü' Füllkrug'un oyuna dahil olduğu ikinci yarıları bence daha iyi oynadı. Yine ilk bölümde sert ve ikili mücadelelerin ön planda olduğu bir karşılaşma görebiliriz. Dortmund'da ikinci 45'in daha gollü geçeceğini tahmin ediyorum.

Müjdat Mustafa Muratoğlu - Misli: Maç Sonucu 1

Almanya grup maçlarında ideal 11 i yakaladığında coşkulu bir futbol oynadı. Özellikle Wirtz Musiala ikilisi üzerinden yetenek hacmi çok yüksek bir ofansif ikili oluşturdular. Danimarka ise Eriksen'in üretimi ve Hojbjerg’in enerjisinden fazlasıyla faydalandı. Ben özellikle Hjulmand’ın cezalı olması Danimarka için büyük handikap. Almanlarda ise savunmanın göbeğinde Tah cezalı. Ben yine de Almanya’nın bu maçı kazanacağını düşünüyorum.

Halil İbrahim Ağış - Misli: Karşılıklı Gol Var

Turnuvanın ev sahipliğini yapan Almanya, grupta ilk 2 karşılaşmada aldığı galibiyetlerin ardından son karşılaştığı İsviçre önünde oyuna sonradan giren Füllkrug'un attığı golle sahadan 1-1 eşitlikle ayrılıp namağlup olarak lider çıkmayı başardılar. Danimarka ise gruptan ikinci olarak çıkmasına rağmen galibiyetle tanışamadı. Takım olarak eski günlerinden uzak bir performans ortaya koydular. Fakat Euro 2020'de yine ikinci olarak çıkarak yarı final turuna kadar yükselmişti. Bu karşılaşmada sürpriz yapabilmek adına baskılı bir performans ortaya koymalarını bekliyorum. Hücum hattında etkili isimleri bulunan iki ekip üst tura çıkabilmek adına karşılıklı goller bulacaktır. Gol bahsi olarak tercihim Almanya'nın golcüsü Füllkrug, skor üretecektir.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

Visualizza l' imprint del creator