Ajax ziet voormalig transfertarget voor 10 miljoen euro bij Everton tekenen | OneFootball

Ajax ziet voormalig transfertarget voor 10 miljoen euro bij Everton tekenen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·22 giugno 2024

Ajax ziet voormalig transfertarget voor 10 miljoen euro bij Everton tekenen

Immagine dell'articolo:Ajax ziet voormalig transfertarget voor 10 miljoen euro bij Everton tekenen
Immagine dell'articolo:Ajax ziet voormalig transfertarget voor 10 miljoen euro bij Everton tekenen

© IMAGO

Everton heeft uiteindelijk aan het langste eind getrokken voor de komst van Tim Iroegbunam. De twintigjarige middenvelder maakt voor tien miljoen euro de overstap van Aston Villa. Eerder werd Iroegbunam in Engelse media ook in verband gebracht met een overstap naar Ajax, maar de interesse uit Amsterdam liep uiteindelijk op niets uit.


OneFootball Video


Iroegbunam speelde tien jaar in de jeugdopleiding van West Bromwich Albion, die hij in 2021 verruilde voor Aston Villa. Na zijn debuut in het eerste elftal werd de Engels jeugdinternational verhuurd aan Queens Park Rangers, waarna hij terugkeer bij the Lions. Hier kwam hij afgelopen seizoen slechts 288 minuten, verdeeld over 15 duels, in actie. Iroegbunam stond onder meer twee keer binnen de lijnen tijdens de Conference League-duels met Ajax.

Om te voldoen de Financial Fair Play-regels stond Aston Villa niet onwelwillend tegenover een vertrek van Iroegbunam, die nog tot medio 2027 onder contract stond op Villa Park. Aston Villa bereikte uiteindelijk akkoord met Everton over een transfersom van ongeveer tien miljoen euro. Iroegbunam tekent een contract tot medio 2028 bij the Toffees.

Iroegbunam is erg gelukkig met zijn transfer. "Everton is een fantastische, grote club en ik kan niet wachten om te beginnen", vertelt hij op de clubwebsite. "Het was een kans die ik niet naast me neer kon leggen. Ik wilde deze kans pakken en het is nu aan mij om alles te geven. Ik kan niet om te laten wat ik kan betekenen voor deze club."

Visualizza l' imprint del creator