Everton stelt Yankuba Minteh teleur met komst Ajax-doelwit | OneFootball

Everton stelt Yankuba Minteh teleur met komst Ajax-doelwit | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 giugno 2024

Everton stelt Yankuba Minteh teleur met komst Ajax-doelwit

Immagine dell'articolo:Everton stelt Yankuba Minteh teleur met komst Ajax-doelwit
Immagine dell'articolo:Everton stelt Yankuba Minteh teleur met komst Ajax-doelwit

© IMAGO

Everton lijkt de komst van Yankuba Minteh op te geven. Hoewel de voormalig huurling van Feyenoord graag in Liverpool aan de slag gaat, kunnen the Toffees niet voldoen aan de wensen van Newcastle United. Bronnen melden exclusief aan FootballTransfers dat Everton nu zijn zinnen heeft gezet op de komst van Issa Kaboré van Manchester City.


OneFootball Video


Het is nog altijd onduidelijk waar de toekomst van Minteh ligt. De aanvaller lijkt op korte termijn niet in de plannen van Newcastle United voor te komen en mag zich opmaken voor een nieuwe uitleenbeurt. Everton leek de beste papieren te hebben. Newcastle United is op de hoogte van de wens van de Gambiaans international om naar Everton te vertrekken, omdat hij de vurige wens heeft om in de Premier League te schitteren.

Echter kan Everton simpelweg niet voldoen aan de eisen van Newcastle United en is de club niet langer concreet voor Minteh. Zondag maakte L'Équipe melding van de interesse van Olympique Lyon, waar de clubleiding 'serieus contact' zou hebben met het management van Minteh. Newcastle United zou daarnaast al bod van onbekende hoogte hebben ontvangen vanuit Frankrijk. Brighton & Hove Albion zou volgens de Franse krant ook interesse hebben.

Niet Minteh maar Kaboré moet nu de nieuwe rechtsbuiten van Everton gaan worden. De 36-voudig international van Burkina Faso werd afgelopen seizoen door Manchester City uitgeleend aan Luton Town, waarmee hij degradeerde naar de Championship. De rechtsback, die ook als rechtsbuiten uit de voeten kan, heeft een contract tot medio 2025 bij de Engelse topclub en kan zodoende voor een relatief laag bedrag op worden gepikt.

Kaboré werd in de zomer van 2019 door KV Mechelen, overgenomen van het Rahimo FC uit Burkina Faso. Een jaar later besloot Manchester City de international van het Afrikaanse land voor vierenhalf miljoen euro over te nemen. Hierna werd hij achtereenvolgens verhuurd aan Mechelen, ESTAC Troyes, Olympique Marseille en Luton Town. Kaboré kwam bij de laatstgenoemde club afgelopen seizoen 26 keer in actie en was hierin goed voor 2 assists. De rechtsback staat eveneens in de belangstelling van Ajax op dit moment.

Visualizza l' imprint del creator