Ajax krijgt verrassende optie voor Anton Gaaei na succes van FC Twente | OneFootball

Ajax krijgt verrassende optie voor Anton Gaaei na succes van FC Twente | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23 agosto 2024

Ajax krijgt verrassende optie voor Anton Gaaei na succes van FC Twente

Immagine dell'articolo:Ajax krijgt verrassende optie voor Anton Gaaei na succes van FC Twente

NEC en Ajax moeten om tafel over Anton GaaeiIn zijn jacht op een vervanger voor basiskracht Van Rooij lijkt NEC er volgens de data van SciSports goed aan te doen om in de Johan Cruijff ArenA aan te kloppen voor Gaaei. De twee verdedigers hebben volgens het data-analysebureau een similarity van 99 procent en worden beiden aangemerkt als een combinatie van een Wing Back en Inverted Wing Back.

UITGELICHT

Een Wing Back is in hoge mate betrokken bij aanvallende acties. Hierbij moet je denken aan voorzetten, dribbels en het creëren van kansen vanaf de flanken. Dit type speler is aanvallend ingesteld en noteert iedere wedstrijd meerdere overlapping runs. Verdedigende acties zoals tackles, overtredingen en het aangaan van veel duels passen minder goed bij dit type speler.

Een Inverted Wing Back is een back die in balbezit naar het centrum komt. Dit type speler wordt vaak betrokken in de opbouw en ontvangt de bal veelvuldig op de helft van de tegenstander. Het wordt een ‘omgekeerde back’ genoemd omdat zijn taak ‘omgekeerd’ is ten opzichte van een wing back: niet buitenom, maar juist naar binnen komen.


OneFootball Video


De Career Advice Tool laat daarnaast zien dat Gaaei, wanneer er wordt gekeken naar perspectief op speeltijd, met een Club Fit van 81 goed bij NEC lijkt te passen. De spelopvatting van Rogier Meijer lijkt ideaal voor de Deens jeugdinternational, die daarnaast ook onbetwiste basisspeler zou zijn in Nijmegen.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Het lijkt onrealistisch dat Ajax Gaaei naar NEC laat vertrekken. De Amsterdamse club wil de mandekker het liefst verkopen en hij vertegenwoordigt momenteel een ETV van 5,6 miljoen euro. Een huurdeal biedt wellicht kansen voor NEC, maar dan zal het jaarsalaris van Gaaei wel moeten worden overgenomen. Deze bedraagt naar verluidt bijna 600.000 euro.

Gaaei doorliep de jeugdopleiding van Viborg FF, waar hij in 2021 debuteerde in de hoofdmacht. Bijna twee jaar na zijn eerste duel voor de Denen werd hij voor 4,5 miljoen euro verkocht aan Ajax. Gaaei kende een moeizaam eerste seizoen, waarin hij tot tweemaal toe werd geslachtoffer. Uiteindelijk kwam de jonge verdediger 1,634 minuten, verdeeld over 34 wedstrijden, in actie.

Visualizza l' imprint del creator