Aan Ajax gelinkte Joshua Brenet tekent contract voor één jaar | OneFootball

Aan Ajax gelinkte Joshua Brenet tekent contract voor één jaar | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 settembre 2024

Aan Ajax gelinkte Joshua Brenet tekent contract voor één jaar

Immagine dell'articolo:Aan Ajax gelinkte Joshua Brenet tekent contract voor één jaar
Immagine dell'articolo:Aan Ajax gelinkte Joshua Brenet tekent contract voor één jaar

© IMAGO

Joshua Brenet zet zijn carrière voort in Qatar. De vleugelverdediger, die transfervrij was nadat zijn contract bij FC Twente was ontbonden, gaat aan de slag bij Al-Rayyan. Hij tekent een contract tot volgend jaar zomer bij de nummer twee van de Qatari League van vorig seizoen.


OneFootball Video


Brenet heeft zijn medische keuring in Qatar al doorstaan. Twente verscheurde eind maart zijn contract nadat hij veroordeeld was tot een maand celstraf voor rijden zonder rijbewijs. De dertigjarige rechtspoot is tegen die straf in beroep gegaan. Hij stond ook in de belangstelling van zowel Dinamo Moskou als Istanbul Basaksehir.

Brenet brak door bij PSV, waar hij uiteindelijk 150 wedstrijden in de hoofdmacht speelde. Daarin wist de back, die op beide vleugels uit de voeten kan, 4 keer te scoren en 11 assists te leveren. In januari 2022 tekende hij na een buitenlands avontuur bij TSG Hoffenheim bij FC Twente. Daar maakte Brenet veel indruk met 14 goals en 9 assists in 74 duels.

In Qatar komt Brenet terecht in een elftal dat vooralsnog niet lekker loopt. Al-Rayyan verloor in zijn eerste drie duels twee keer en bezet de achtste plek in de hoogste competitie van Qatar, die twaalf teams telt. De Qatarese topclub haalde eerder de zomer al David García (Osasuna) en Julien de Sart (KAA Gent) naar het Ahmed bin Alistadion.

Eerder deze week meldde Jan Joost van Gangelen op ESPN dat ook Ajax bij de international van Curaçao had geïnformeerd. "Het probleem is dat die rechtszaak tegen Brenet nog steeds niet geweest is, dat hoger beroep. Dat is steeds uitgesteld, dat zou in juni zijn. Het gaat over dat rijden zonder rijbewijs, daar is hij twee keer mee gepakt. Ze willen een maand celstraf omzetten naar een taakstraf. Daar is gebakkelei en gedoe over. Brenet blijft natuurlijk een geweldige speler", aldus de journalist.

Visualizza l' imprint del creator