'RSC Anderlecht hakt knoopt door over afwezige middenvelder' | OneFootball

'RSC Anderlecht hakt knoopt door over afwezige middenvelder' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·14 Juli 2024

'RSC Anderlecht hakt knoopt door over afwezige middenvelder'

Gambar artikel:'RSC Anderlecht hakt knoopt door over afwezige middenvelder'

Anderlecht zal Amadou Diawara enkele weken moeten missen. De middenvelder is geselecteerd voor de Olympische Spelen en zal daar aantreden met het nationale elftal van Guinee. Ondertussen hebben ze een knoop doorgehakt over zijn toekomst.

De Olympische Spelen zijn in principe bedoeld voor spelers onder de 23 jaar, maar elke land mag ook drie oudere spelers meenemen. Diawara is één van de ervaren krachten die Guinee heeft opgeroepen en zal zo zijn land vertegenwoordigen.


Video OneFootball


Guinee speelt in de poulefase tegen Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en thuisland Frankrijk. Door zijn selectie is Diawara tot 30 juli zeker afwezig en mogelijk tot 9 augustus (de dag van de finale) afwezig bij Anderlecht.

Gambar artikel:'RSC Anderlecht hakt knoopt door over afwezige middenvelder'

Hierdoor mist hij alvast de eerste wedstrijd van het seizoen thuis tegen STVV. Hoewel clubs niet verplicht zijn om spelers vrij te geven voor de Olympische Spelen, heeft Anderlecht wel besloten om zijn defensieve middenvelder af te staan.

Einde verhaal voor Diawara bij Anderlecht

De reden daartoe lijkt ondertussen ook duidelijk, want volgens Sudinfo rekenen ze simpelweg niet meer op de middenvelder. Ze zouden zelfs al hebben aangegeven aan de speler zelf dat hij beter kan uitkijken naar een nieuwe club.

Op die manier worden de Olympische Spelen voor de man uit Guinee ook meteen een kans om zich in de kijker te spelen van andere clubs. Bij paars-wit ligt hij nog tot juni 2025 onder contract, maar de Brusselaars gaan niet moeilijk doen als hij een nieuw team kan vinden.

Lihat jejak penerbit