Thierry Henry komt met verbazingwekkend nieuws | OneFootball

Thierry Henry komt met verbazingwekkend nieuws | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·19 Agustus 2024

Thierry Henry komt met verbazingwekkend nieuws

Gambar artikel:Thierry Henry komt met verbazingwekkend nieuws

Thierry Henry wist een week geleden nog voor een Olympische zilveren medaille te zorgen als bondscoach van de beloften van Frankrijk. Nu stopt hij echter als bondscoach van de beloften. Een opvallend besluit.

Op de Olympische Spelen haalde hij de finale met de Franse nationale ploeg, waarin Spanje uiteindelijk wel te sterk bleek. Een knappe zilveren medaille was wel het deel van de gewezen assistent-bondscoach van Roberto Martinez bij de Rode Duivels.


Video OneFootball


Nu zou hij om persoonlijke redenen beslist hebben om niet langer verder te gaan als bondscoach van de Franse beloften. De Franse voetbalbond FFF heeft het nieuws van het einde van verbintenis met Henry geofficialiseerd.

In een bericht heeft Henry op de webstek van de Franse voetbalbond ook meteen afscheid genomen van de Fransen en zijn ploeg. "Ik wil het FFF (de Franse voetbalbond, red.) en bondsvoorzitter Philippe Diallo bedanken voor deze geweldige kans."

Persoonlijke redenen aan de basis

"Zilver behalen op de Olympische Spelen voor mijn land zal een van de meest trotse momenten van mijn leven blijven", vertaalde Sporza het bericht. En zo komt er sneller dan verwacht een einde aan het verhaal van Henry bij Frankrijk.

In september moeten de Franse beloften alweer aan de bak met oog op de EK-kwalificaties voor het EK 2025. Slovenië en Bosnië-Herzegovina zijn dan de tegenstanders, dus de FFF moet snel op zoek naar een opvolger.

Lihat jejak penerbit