📷 RSC Anderlecht gelooft in de jeugd en laat 14-jarige debuteren | OneFootball

📷 RSC Anderlecht gelooft in de jeugd en laat 14-jarige debuteren | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·18 Agustus 2024

📷 RSC Anderlecht gelooft in de jeugd en laat 14-jarige debuteren

Gambar artikel:📷 RSC Anderlecht gelooft in de jeugd en laat 14-jarige debuteren

Bij RSC Anderlecht geloven ze in de jeugd. En dat is niet enkel in het mannenvoetbal het geval, want ook in het vrouwenvoetbal gaan ze al eens aan de slag met piepjonge speelsters. Het was deze week niet anders.

RSC Anderlecht werd afgelopen seizoen voor de zevende keer op rij kampioen in de Super League. Het moest daarvoor wel tot het absolute gaatje gaan en tot de laatste speeldag knokken om de titel binnen te rijven.


Video OneFootball


Het werd zo een lang en slopend seizoen voor de speelsters, die begin september alweer klaar moeten zijn voor de strijd. Dan wordt een eerste dubbele voorronde gespeeld in de Champions League voor vrouwen 2024-2025.

Gambar artikel:📷 RSC Anderlecht gelooft in de jeugd en laat 14-jarige debuteren

Deze week speelden ze een paar pittige oefenwedstrijden bij RSC Anderlecht. Tegen Bayer Leverkusen werd met 2-3 verloren, een paar dagen later werd tegen Lille dan weer met 3-1 gewonnen. Mooie resultaten tegen goede teams.

Tegen de Franse club LOSC Lille kreeg ene Béatrice Martone haar debuut voor Anderlecht. Ze is al eventjes mee opgenomen in de A-kern en doet de voorbereiding bij paars-wit. Martone is ook international bij de Belgische U15.

En piepjong, want ze is geboren eind september ... 2009. Zo maakte ze op 14 jaar, 10 maanden en 16 dagen leeftijd haar debuut bij de A-ploeg. Als ze binnenkort ook in de Super League minuten kan maken, komt ze in de geschiedenisboeken.

Lihat jejak penerbit