Jorrel Hato op radar van Europese topclub: Ajacied geeft meteen duidelijkheid | OneFootball

Jorrel Hato op radar van Europese topclub: Ajacied geeft meteen duidelijkheid | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·4 Juli 2024

Jorrel Hato op radar van Europese topclub: Ajacied geeft meteen duidelijkheid

Gambar artikel:Jorrel Hato op radar van Europese topclub: Ajacied geeft meteen duidelijkheid
Gambar artikel:Jorrel Hato op radar van Europese topclub: Ajacied geeft meteen duidelijkheid

© IMAGO

Jorrel Hato is ook op de radar verschenen bij Chelsea, weet journalist Ben Jacobs te melden. De verdediger van Ajax was afgelopen seizoen een van de weinige lichtpuntjes in Amsterdam en staat ook in de belangstelling van Arsenal. De interesse van Chelsea wordt door Jacobs omschreven als minder concreet.


Video OneFootball


De journalist vertelt op de podcast London Is Blue dat Chelsea Hato een goede speler vindt, maar dat de verwachting is dat hij bij Ajax blijft. "Hij was een groot Arsenal-target en ik denk dat Chelsea zich realiseerde dat er een zeer lage kans op succes was gezien de voorkeuren van de speler. Arsenal heeft de deal daarentegen wel serieus verkend."

Door de afwijzing van Hato lijkt Milos Kerkez de voornaamste optie om de linkerflank te versterken bij Chelsea. De linksback verruilde AZ afgelopen zomer voor Bournemouth, dat bijna achttien miljoen euro betaalde. "Bournemouth wil hem niet verkopen en waardeert hem op meer dan 35 miljoen pond (zo'n 41 miljoen euro, red.)."

"Ik denk dat Chelsea naar iemand op zoek is als Malo Gusto, maar dan aan de linkerkant", verwijst Jacobs naar de rechtsback van Chelsea. "Die moet in de komende twee of drie jaar komen." Gusto speelde vorig seizoen 37 wedstrijden voor the Blues en was daarin goed voor liefst 9 assists. De Fransman werd in januari 2023 voor dertig miljoen euro overgenomen van Olympique Lyon.

Hato speelde ondanks zijn leeftijd van achttien jaar al 61 wedstrijden voor de hoofdmacht van Ajax, waarin hij 1 keer scoorde en 3 assists leverde. In maart verlengde de verdediger, die zowel centraal als op de linkerflank kan spelen, zijn contract tot medio 2028. Onder de nieuwe trainer Francesco Farioli lijkt hij zich vooral te moeten focussen op de linksbackpositie.

Lihat jejak penerbit