Ajax strikt oude bekende van Farioli als opvolger van Ten Rouwelaar | OneFootball

Ajax strikt oude bekende van Farioli als opvolger van Ten Rouwelaar | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·8 Juli 2024

Ajax strikt oude bekende van Farioli als opvolger van Ten Rouwelaar

Gambar artikel:Ajax strikt oude bekende van Farioli als opvolger van Ten Rouwelaar

Ajax heeft met Jarkko Tuomisto de opvolger van Jelle ten Rouwelaar binnen, zo meldt Voetbal International. De keeperstrainer komt over van het Franse OGC Nice.

Tuomisto en kersverse Ajax-trainer Francesco Farioli werkten afgelopen seizoen al samen bij Nice, terwijl ze elkaar eerder bij Alanyaspor en Fatih Karagümrük al ontmoetten. Nadat de Italiaan eerder in de zomer al werd aangetrokken, komt nu ook de Finse keeperstrainer naar Amsterdam, waar hij eerste keeperstrainer zal worden. Erik Heijblok doet hierdoor een stap terug.


Video OneFootball


De Fin volgt in Amsterdam Jelle ten Rouwelaar op. De voormalig sluitpost van onder meer NAC maakte twee weken na zijn aanstelling de overstap naar het Manchester United van Erik ten Hag, waar hij keeperstrainer wordt. Ajax heeft een bedrag van 100.000 euro ontvangen voor de transfer.

Voor Farioli is Tuomisto alweer het vijfde staflid dat hij naar de Johan Cruijff ArenA haalt. Eerder nam hij zijn assistenten Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez Mateos mee, terwijl ook een fysieke trainer en een videoanalist naar Ajax kwamen.

Lihat jejak penerbit