İngiltere - Slovenya İddaa Tahmini (25.06.2024) | OneFootball

İngiltere - Slovenya İddaa Tahmini (25.06.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·24 Juni 2024

İngiltere - Slovenya İddaa Tahmini (25.06.2024)

Gambar artikel:İngiltere - Slovenya İddaa Tahmini (25.06.2024)

İngiltere ile Slovenya, 25 Haziran saat 22.00'de 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledik.

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Slovenya'ya büyük turnuvalar (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) tarihinde sadece 2010 Dünya Kupası'nın grup aşamasında rakip olan İngiltere, o karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.
  • Slovenya'nın tarihinde mağlup edemediği ülkeler arasında İngiltere'den (1B 5M) daha fazla rakip olduğu sadece iki takım bulunuyor: Yunanistan (7 maç) ve Danimarka (7 maç).
  • İngiltere, Avrupa Şampiyonası'nda üst üste dördüncü grup aşamasını mağlubiyet almadan geçmek istiyor. İngilizler, turnuvanın üçüncü grup maçlarındaki son yenilgisini EURO 2000'de Romanya'dan aldı (2-3).
  • Avrupa Şampiyonası tarihinde galibiyet alamadan en fazla maça çıkan ülke olan Slovenya (4B 1M), büyük turnuvalar (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) tarihinde hiçbir Avrupalı rakibini mağlup edemedi.
  • İlk golü attığı son 37 maçın 34'ünden galip ayrılan İngiltere (3B), bu süreçteki üç beraberliğinin ikisini Avrupa Şampiyonası karşılaşmalarında aldı: 1-1 vs İtalya (EURO 2020) & 1-1 vs Danimarka (EURO 2024).
  • Çıktığı son sekiz maçın hiçbirini kaybetmeyen Slovenya (4G 4B), ülke tarihinin en uzun yenilmezlik serisini tekrarlamak istiyor (Eylül 2020-Mart 2021 arasında 9 maç).
  • EURO 2024'te rakiplerinin toplam şut sayısından (22) daha az şut çekebilen (17) İngiltere, son yedi Avrupa Şampiyonası'nın beşinde grup aşamasında kalesine gelen şut sayısından fazla şut kaydedemedi (1992, 2000, 2004, 2012 & 2020).
  • Opta'nın detaylı Avrupa Şampiyonası verisine sahip olduğu 1980'den bu yana bir teknik direktör yönetiminde 5+ maça çıkan ülkeler arasında şut ortalaması en düşük takım, Gareth Southgate ile maç başına 8.9 şut çekebilen İngiltere (80 şut, 9 maç).
  • Sırbistan karşısındaki ikinci grup maçında 11 sahipsiz top kazanan Petar Stojanovic, Slovenya tarihinde Ales Ceh'in (14 vs İspanya; EURO 2000) ardından bir büyük turnuva (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) karşılaşmasındaki en yüksek ikinci sayıya ulaştı.
  • İngiltere tarihinde Harry Kane'den (5) daha fazla Avrupa Şampiyonası golü atan sadece iki oyuncu bulunuyor: Alan Shearer (7) & Wayne Rooney (6). Kane, EURO 2024'te şu ana kadar rakip ceza sahasında topla sadece iki kez buluştu.

İddaa Tahminleri

Hakan Güleç - Nesine: İlk Yarı Sonucu 1

Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı futbolla ağır eleştiriler alan İngiltere, Slovenya ile karşılaşıyor. Slovenya da bir üst tura çıkabilmek için büyük bir mücadele vermeye hazırlanıyor. Ağır eleştirilerin İngiltere'yi ne kadar ateşleyeceği merak konusu. İngiltere'nin yine de ilk yarıyı önde kapatacağını düşünüyorum.


Video OneFootball


Erke Tümer - Nesine: 2-3 Gol

İngiltere, Danimarka karşısında teknik direktör Southgate’in tercihlerinden dolayı sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Yaptığı değişikliklerle oyunu kilitleyen ve bir puana razı olan Southgate’in takımı gruptan çıkacak olmasına rağmen turnuvanın kalanı için umut vermiyor. Son iki maçında berabere kalan ve kontra ataklarda etkili olan Slovenya’nın bu karşılaşmada gol bulma ihtimalini yüksek görüyorum. Turnuvaya devam etme şansını sonuna kadar zorlayacağını düşündüğüm Slovenya’nın bu maçta gol atma ihtimalinden yola çıkarak TGS 2-3 tercihini sizlere öneriyorum.

Yusuf Kenan Çalık - Misli: Maç Sonucu 1 & 1.5 Gol Üst

İlk maçın ilk 20 dakikası hariç kadro potansiyeline hiç ulaşamayan İngiltere grupta 4 puanla lider. Slovenya iki maçta da gayet iyi bir oyun sergiledi ancak galibiyete ulaşamadı. İngilizler grup liderliği için risk almayacaktır.

Kerim Can Özdal - Misli: Maç Sonucu 1 & 2.5 Gol Üst

İngiltere, ilk 2 maçlar sonunda devler arasında en çok hayal kırıklığı yaratan takım oldu. Sırbistan'ı yenip Danimarka ile berabere kalarak 4 puan aldılar ama oynanan futbol çok büyük eleştiri aldı. Southgate'e tepkiler var. Bu havayı olumluya çevirmek için İngiliz futbolcuların, bu maça iyi konsantre olacağını düşünüyorum. Özellikle Bellingham ve Kane gibi yıldızlardan ekstra performans gelebilir. Slovenya; Danimarka ve Sırbsitan'dan 1'er puan koparsa da İngiltere'ye direnemez. '1 ve 2.5 üstü' değerlendirilebilir.

Mert Artun - Misli: Maç Sonucu 1 & 1.5 Gol Üst

İngiltere iki maç sonunda beklentinin oldukça altında bir futbol oynadı. Sırbistan’1-0 yendiler ve Danimarka ile 1-1 berabere kaldılar. Grupta liderler ancak ülkede büyük bir eleştiri hakim. Kaptan Harry Kane de tepkilere karşı, herkesi sakin olmaya davet ederken milli takımın 66’dan beri kupa kazanamadığını ve bu dönemde kendilerini eleştiren eski futbolcuların da zamanında milli takımda şu andakilerden daha kötü sonuçlar aldıklarını hatırlattı. Luke Shaw Pazartesi günü ilk kez takımla çalıştı. Bu maç hala erken sol bek için, belki skor garanti olursa 10-15 dakika izleyebiliriz. Liverpool’un sağ beki TAA’ı orta saha denemesinden vazgeçecek bu maçta TD Southgate ve yerine Chelseali Connor Gallagher’ın oynaması bekleniyor. İngiltere bu maçı mutlak kazanmalı, olası ikincilikte Almanya eşleşmesi kaçınılmaz olacak son 16’da. Slovenya’da ise Sesko’nun sakatlık durumu maç saatine kadar beklenecek ancak forma giyme ihtimali var yıldız golcünün. Ben bu maçta yine zorlanacağını düşünsem de İngiltere’nin galip gelip lider olarak gruptan çıkacaklarını ve bu kez en az 2 gol atacaklarını düşünüyorum.

Barış Keklik - Misli: 2.5 Gol Üst

Gareth Southgate yönetimindeki İngiltere, EURO 2024 gruplarındaki tüm maçlara baktığımızda en az golün üretildiği iki maçı izletmiş oldu. Kağıt üstünde turnuvanın belki de en iyi kadrosuna sahip olan İngiltere’nin gösterdiği bu performans en azından şimdilik çok yukarıları göstermiyor ancak olası bir puan kaybında liderliği vermekle birlikte son 16 turundaki eşleşmeyi de zora sokacak. Slovenya ise iki maçta iki beraberlik aldılar ancak bence takdire şayan bir mücadeleleri var. İki takım da bu maçta her şeylerini verecektir. Ben, üç gol izleyebileceğimizi düşünüyorum.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

Lihat jejak penerbit