Fransa - Polonya İddaa Tahmini (25.06.2024) | OneFootball

Fransa - Polonya İddaa Tahmini (25.06.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·24 Juni 2024

Fransa - Polonya İddaa Tahmini (25.06.2024)

Gambar artikel:Fransa - Polonya İddaa Tahmini (25.06.2024)

Fransa ile Polonya, 25 Haziran saat 19.00'da 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledik.

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Büyük turnuvalarda üçüncü kez karşılaşmaya hazırlanan Fransa ile Polonya, daha önce Dünya Kupası'nda sahne alan iki maçta birer galibiyet aldı (Polonya 3-2 Fransa; 1982 & Fransa 3-1 Polonya; 2022).
  • Polonya'ya rakip olduğu son sekiz maçı kaybetmeyen Fransa (4G 4B), rakibine en son Ağustos 1982'de oynanan hazırlık karşılaşmasında mağlup oldu (0-4).
  • Katıldığı son sekiz büyük turnuvada da son grup maçını kazanamayan Fransa (4B 4M), bu şekilde en son 2006 Dünya Kupası'nda Togo'yu mağlup etti (2-0).
  • Katıldığı son dört Avrupa Şampiyonası'nın üçünde son grup maçını kaybeden Polonya, tek galibiyetini EURO 2016'da Ukrayna (1-0) karşısında aldı ve son 16 turuna kaldı.
  • Didier Deschamps yönetiminde Avrupa Şampiyonası gruplarında oynadığı sekiz maçı kaybetmeyen Fransa (4G 4B), bu aşamalardaki son mağlubiyetini EURO 2012'de Laurent Blanc ile yaşadı (0-2 vs İsveç).
  • EURO 2024'teki iki maçında da mağlup olan Polonya, grup aşamasındaki karşılaşmalarının tamamını kaybettiği bir büyük turnuva oynamadı (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası).
  • En son mart ayında Şili ile karşılaştığı hazırlık maçında gol yiyen Fransa (Dario Osorio), son dört maçında kalesinde gol görmedi (367 dakika).
  • Antoine Griezmann, Polonya maçında oynaması durumunda Lilian Thuram'ı (32 maç) geride bırakarak Fransa formasıyla büyük turnuvalarda en fazla görev yapan isim olacak (kaleciler hariç).
  • EURO 2024'te Polonya formasıyla en fazla şutta payı bulunan oyuncu olan Piotr Zielinski (11; 7 şut & 4 şut pası), aynı zamanda ülkesi adına en fazla isabetli pas yapan isim konumunda (68).
  • Büyük turnuvalarda mağlubiyet yaşamadan en fazla maça çıkan Avrupalı oyuncu, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nda Fransa formasını giydiği 17 karşılaşmayı kaybetmeyen N'Golo Kante (12G 5B).

İddaa Tahminleri

Hüseyin Çoban - Maçkolik: Maç Sonucu 2

Hollanda ilk maçta Polonya karşısında geriye düşmesine rağmen oyundan kopmayıp hızlı cevap vermesini bildi ve ikinci yarıdaki değişikliklerle birlikte oyunu ve skoru almasını bildi. Fransa ise geçmiş turnuvaların aksine bu turnuvaya daha hücumcu bir kadroyla başladı ve bu zaman zaman oyunda da belirgin problemlerin görünür olmasını sağladı. Mbappe talihsiz bir burun kırığı yaşamış olsa da hafta içi idmana çıktı ve bu maçta da oynayabilir durumda olacaktır fakat ne kadar riske edilir bunu tahmin etmek zor. Yine de oynamasa dahi Fransa'nın ne denli geniş bir kadroya sahip oldukları herkesin malumu. İki takım arasında belirgin bir kalite farkı söz konusu ve bunun sahaya yansımaya devam edeceğini düşünüyorum.


Video OneFootball


Emre Can Demirci - Nesine: Hnd. MS (0:1) 1

Fransa sonuç bakımından olmasa da oyun olarak şu ana kadar beklentileri karşılayamadı. 180 dakikayı tek golle geçtiler ki o golü de Avusturya mücadelesinde Wöber kendi kalesine atmıştı. Son maçta Hollanda'dan daha fazla puan almaları veya puan eşitliğinde averaj üstünlüğünü ele geçirmeleri halinde grubu lider tamamlayacaklar. İkinci karşılaşmalar sonunda turnuvaya veda eden ilk takım olan Polonya artık sadece prestij için oynuyor. Geçmiş turnuvalara kıyasla çok daha istekli göründüler ama savunmada yetersizler. Fransa, Mbappe başta olmak üzere kritik isimleri riske etmese dahi Barcola, Zaire-Emery, Giroud ve Kolo Muani gibi kaliteli alternatiflere sahip. Uygun rakip karşısında daha etkili olup nispeten rahat bir galibiyet alabileceklerini tahmin ediyorum. Önceliğim handikaplı Fransa galibiyeti. Yüksek oranlı alternatif olarak 'Fransa her iki yarıyı da kazanır' seçeneği değerlendirilebilir.

Yusuf Kenan Çalık - Misli: Maç Sonucu 1 & 2.5 Gol Üst

Hollanda karşısında vasat bir hücum performansı sergileyen Fransa'da Mbappe'nin bu maçta oynaması bekleniyor. Fransızlar grup liderliği için hem kazanmak hem de averaj yapmak zorunda. Polonya turnuvanın en kötü performans sergileyen takımlarından biri. Fransa kazanır ve gollü bir maç olur.

Halil Demirkan - Misli: 2.5 Gol Üst

Polonya, şu ana kadar kötü bir turnuva geçirdi. EURO 2024'te puan alamayan tek ekip konumundalar. Polonya'nın, grupta ilk 2 şansı kalmadı. Fransa karşısında sürprize imza atarak en azından en iyi 3.'ler arasında gruptan çıkabilme ihtimalinin peşinden gidecekler. Fransa ise grupta 4 puana sahip ve Hollanda ile birlikte liderlik yarışı içerisinde bulunuyorlar. Fransa ile Hollanda bir önceki maçta golsüz berabere kalmıştı ve puan eşitliğinde averaj önem kazanacak. Fransa'nın, bu maçta turnuvada savunma olarak problemler yaşayan rakibine karşı biraz daha golü düşünmesi muhtemel. Polonya'da kazanmak zorunda olduğu bir mücadeleye çıkacak ve mutlaka riskler alacaklardır. Gollü bir mücadele izleyebiliriz. Tercihim 2.5 gol üstü seçeneği.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

Lihat jejak penerbit