FC Utrecht zet Sam Lammers uit het hoofd en gaat voor sensatie van Jong Oranje | OneFootball

FC Utrecht zet Sam Lammers uit het hoofd en gaat voor sensatie van Jong Oranje | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·4 Juli 2024

FC Utrecht zet Sam Lammers uit het hoofd en gaat voor sensatie van Jong Oranje

Gambar artikel:FC Utrecht zet Sam Lammers uit het hoofd en gaat voor sensatie van Jong Oranje
Gambar artikel:FC Utrecht zet Sam Lammers uit het hoofd en gaat voor sensatie van Jong Oranje

© IMAGO

Noah Ohio is serieus in beeld om de nieuwe spits van FC Utrecht te worden, meldt Voetbal International. De aanvaller staat nog tot de zomer van 2026 onder contract bij Standard Luik, waar hij tot nog toe niet heeft weten te overtuigen. Hij moet gaan concurreren met de van RKC Waalwijk overgenomen David Min.


Video OneFootball


Lange tijd hoopte men in Utrecht dat de club zich langer zou kunnen verzekeren van de diensten van Sam Lammers. De 27-jarige spits werd met veel succes verhuurd aan Utrecht, waarvoor hij in twintig duels elf keer scoorde en drie assists leverde. Gezien het hoge salaris en het tot medio 2027 lopende contract van de voormalig PSV'er wordt diens komst echter als financieel onhaalbaar gezien.

Mede daarom is Ohio in beeld gekomen in de Galgenwaard. Bij Standard Luik kon de Oranje-jeugdinternational geen potten breken en het afgelopen halfjaar werd hij daarom verhuurd aan Hull City. Ook bij the Tigers groeide Ohio niet uit tot basisspeler, hoewel de linkspoot wel 3 keer wist te scoren in 241 minuten, verdeeld over 8 wedstrijden.

Ohio heeft bij Jong Oranje beduidend minder moeite met scoren. Daar staat de teller na zijn eerste acht interlands reeds op vijf treffers en twee assists. Afgelopen januari was Ohio ook al in beeld bij FC Utrecht. Destijds ketste de transfer van de jeugdexponent van FC Almere, Manchester United, Manchester City en RB Leipzig echter af.

Donderdag maakte FC Utrecht ook al bekend dat de club zich versterkt heeft Miguel Rodríguez. De aanvaller wordt de rest van het seizoen gehuurd van Celta de Vigo. De Spanjaard kan op beide vleugels en als valse spits uit de voeten. Hij maakte zijn debuut in LaLiga in oktober 2020. Inmiddels staat de teller op 26 duels op het hoogste niveau van Spanje, waarin de jeugdinternational een keer doel trof.

Lihat jejak penerbit