PSV bereikt akkoord met FC Utrecht en heeft Ryan Flamingo nagenoeg binnen | OneFootball

PSV bereikt akkoord met FC Utrecht en heeft Ryan Flamingo nagenoeg binnen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·5 Juli 2024

PSV bereikt akkoord met FC Utrecht en heeft Ryan Flamingo nagenoeg binnen

Gambar artikel:PSV bereikt akkoord met FC Utrecht en heeft Ryan Flamingo nagenoeg binnen
Gambar artikel:PSV bereikt akkoord met FC Utrecht en heeft Ryan Flamingo nagenoeg binnen

© IMAGO

Ryan Flamingo is bijna speler van PSV, meldt TransferWatch. De Eindhovenaren hebben een akkoord bereikt met FC Utrecht over de afkoopsom van de verdediger, die deze zomer overkwam van Sassuolo. Flamingo gaf zelf al meerdere malen aan graag de overstap te willen maken en lijkt nu zijn zin te krijgen.


Video OneFootball


Alleen een medische keuring staat de overstap van Flamingo naar PSV nog in de weg. De 21-jarige verdediger staat al behoorlijk lang op de radar van de landskampioen en zal op korte termijn zijn handtekening gaan zetten onder een meerjarig contract in Eindhoven. Flamingo is daarmee niet de enige die PSV spoedig zal versterken. Ook Couhaib Driouech van Excelsior zal spoedig naar PSV vertrekken. De aanvaller heeft inmiddels een akkoord bereikt en zal na zijn medische keuring vrijdag tekenen bij de landskampioen.

Voor FC Utrecht is het vertrek van Flamingo een hard gelag. De verdediger kwam afgelopen zomer op huurbasis over van Sassuolo, nadat hij eerder in de Eredivisie al speelde voor Vitesse. De jeugdinternational maakte onder Ron Jans een dermate goede indruk dat de verdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan, over werd genomen door de Domstedelingen. FC Utrecht lichtte de optie tot koop en betaalde 2,75 miljoen euro om Flamingo los te weken uit Italië.

Het bleek een gouden greep te zijn geweest van FC Utrecht, aangezien de club hem nu voor een veelvoud doorverkoopt. Naar verluidt betalen de Eindhovenaren een bedrag dat middels bonussen op kan lopen tot negen miljoen euro voor de verdediger, die ook op buitenlandse interesse kon rekenen. Club Brugge en RB Leipzig zouden ook interesse hebben in de verdediger, die zijn jeugdopleiding genoot bij Almere City.

De komst van een nieuwe centrale verdediger komt voor PSV op het juiste moment. De Eindhovenaren namen afscheid van André Ramalho, die een aflopend contract had bij PSV. De verdediger had de optie om zijn contract te verlengen, maar gaf daar vooralsnog geen gehoor aan. Armel Bella-Kotchap, die afgelopen seizoen gehuurd werd, keerde terug naar Southampton. Daar tegenover staat ook nog eens het mogelijke vertrek van Olivier Boscagli, die in de belangstelling staat van verschillende buitenlandse topclubs.

Lihat jejak penerbit