Routinier kan PSV transfervrij verruilen voor Celta de Vigo | OneFootball

Routinier kan PSV transfervrij verruilen voor Celta de Vigo | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 juin 2024

Routinier kan PSV transfervrij verruilen voor Celta de Vigo

Image de l'article :Routinier kan PSV transfervrij verruilen voor Celta de Vigo
Image de l'article :Routinier kan PSV transfervrij verruilen voor Celta de Vigo

© IMAGO

Patrick van Aanholt vertrekt na anderhalf seizoen bij PSV en kan zijn carrière vervolgen in Spanje. Volgens Spaanse media staat de 33-jarige linksback hoog op het verlanglijstje van Celta de Vigo. Van Aanholt speelde sinds januari 2023 op huurbasis in het Philips Stadion en is komende zomer transfervrij, daar zijn contract bij Galatasaray afloopt.


Vidéos OneFootball


Van Aanholt keerde in de winterstop van het seizoen 2022/23 na ruim vijftien jaar terug bij PSV, waar hij tussen 2005 en 2007 in de jeugdopleiding speelde. In zijn eerste half jaar bij de Eindhovenaren was de negentienvoudig Oranje-international eerste keuze op de linksbackpositie, maar afgelopen seizoen gaf Peter Bosz de voorkeur aan Sergiño Dest. In een reserverol mocht Van Aanholt toch nog dertien keer als basisspeler opdraven en kwam hij in totaal tot 31 duels (1 goal, 1 assist).

Van Aanholt kan zijn carrière nu vervolgen bij Celta de Vigo, dat hem voor volgend seizoen heeft geïdentificeerd als versterking voor de defensie. De Spaanse middenmoter is naarstig op zoek naar een nieuwe linksback, zo schrijven regionale media en is naar verluidt bezig een contractvoorstel voor te bereiden voor Van Aanholt.

Het Eindhovens Dagblad meldde eerder al dat Van Aanholt buitenlandse aanbiedingen had ontvangen. "Het is denkbaar dat hij in Spanje of Engeland zijn carrière vervolgt", schreef Rik Elfrink destijds. In januari wilde PSV niet meewerken aan een tussentijds vertrek van de routinier, die toen in de belangstelling stond van Burnley.

De vleugelverdediger kondigde recentelijk zijn afscheid aan bij PSV middels een bericht op Instagram. "Nu mijn contract afloopt, heb ik gisteravond mijn laatste wedstrijd gespeeld voor PSV", schreef Van Aanholt na afloop van het duel met RKC Waalwijk (3-0 winst). "Ik wil mijn oprechte dank uitspreken aan de fantastische fans, het bestuur, onze toegewijde trainers, mijn teamgenoten en alle hardwerkende mensen achter de schermen. Jullie allen hebben mijn tijd bij PSV onvergetelijk gemaakt."

À propos de Publisher