Mike Verweij meldt: Ajax lijkt PSV af te troeven in strijd om megatalent | OneFootball

Mike Verweij meldt: Ajax lijkt PSV af te troeven in strijd om megatalent | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·22 juin 2024

Mike Verweij meldt: Ajax lijkt PSV af te troeven in strijd om megatalent

Image de l'article :Mike Verweij meldt: Ajax lijkt PSV af te troeven in strijd om megatalent

Ajax heeft goede hoop dat de gewilde Jorthy Mokio (16) voor een transfer naar Amsterdam kiest, zo weet Mike Verweij van De Telegraaf zaterdagavond te melden. De verdediger van KAA Gent, die ook wordt begeerd door onder meer PSV, Bayern München en FC Barcelona, moet op termijn de opvolger worden van Jorrel Hato.

Mokio geldt als een toptalent in België en viel op zestienjarige leeftijd al in bij de Europese play-offs-wedstrijd tegen Standard Luik (5-1). Gent slaagde er vervolgens niet in om de verdediger te overtuigen met een contractverlenging. Ajax hield de situatie in de gaten en opende de gesprekken.


Vidéos OneFootball


De Amsterdammers meldden Mokio dat ze de ‘route Alderweireld en Vertonghen’ hebben uitgestippeld hebben voor hem. Bronnen rondom Ajax bevestigen aan Verweij dat Mokio open zou staan voor deze plannen. “Als Mokio en zijn familie voor het geld zouden kiezen, dan valt de keuze niet op Ajax. Andere clubs bieden aanzienlijk meer salaris”, schrijft Verweij.

In Amsterdam is er echter veel hoop en geloof dat Mokio voor het sportieve plan kiest. Als de Belg inderdaad voor Ajax kiest, betekent dat dat PSV achter het net vist. De Eindhovenaren volgen Mokio ook al langere tijd.

À propos de Publisher