Naast verbannen viertal ook drie andere spelers op weg naar de uitgang bij Ajax | OneFootball

Naast verbannen viertal ook drie andere spelers op weg naar de uitgang bij Ajax | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·30 juillet 2024

Naast verbannen viertal ook drie andere spelers op weg naar de uitgang bij Ajax

Image de l'article :Naast verbannen viertal ook drie andere spelers op weg naar de uitgang bij Ajax
Image de l'article :Naast verbannen viertal ook drie andere spelers op weg naar de uitgang bij Ajax

© IMAGO

Benjamin Tahirovic, Owen Wijndal, Borna Sosa en Silvano Vos zijn niet de enige spelers die deze zomer bij Ajax mogen vertrekken. Het viertal is door Francesco Farioli en Alex Kroes uit de selectie gezet en traint voorlopig mee met Jong Ajax. Het Parool meldt dat er nog drie spelers zijn die uit mogen kijken naar een nieuwe werkgever.


Vidéos OneFootball


Voor Gaston Ávila, Jakov Medic en Chuba Akpom 'lijkt geen plek meer bij Ajax', zo schrijft de krant. Een vertrek van het drietal, allemaal aankopen van Sven Mislintat in de zomer van 2023, hangt al langere tijd in de lucht. Maar het verkopen van Ávila lijkt een utopie, omdat hij sinds januari aan de kant staat met een ernstige knieblessure. Destijds sprak Ajax over een vermoedelijke absentie van negen à twaalf maanden. Medic weet dat hij komend seizoen geen basisplaats zal hebben, terwijl Akpom te maken heeft met concurrentie van Brian Brobbey en Julian Rijkhoff.

Voor Akpom is er momenteel al sluimerende interesse vanuit Engeland. Nottingham Forest zou de aanvaller op de korrel hebben. De Engelse aanvaller staat al langer op de shortlist van Nottingham Forest, dat afgelopen winter ook al een poging waagde om Akpom los te weken. zowel Akpom als Ajax zag niets in de deal. Nottingham was bereid de Engelsman een half jaar te huren en een koopoptie in het contract op te nemen.

Kroes heeft vanuit de leiding van Ajax de taak gekregen om deze transferperiode te gebruiken om ruimte te maken in het salarishuis. De club moet flink bezuinigen en zal daarom afscheid gaan nemen van meerdere spelers. Grootverdieners als Akpom, Sosa en Wijndal zouden mogelijk de eersten kunnen zijn, die vertrekken.

Ajax zette maandag dus Tahirovic, Wijndal, Sosa en Vos buiten de selectie. Niet alleen omdat Farioli geen plaats voor hen heeft, maar ook om hen onder druk te zetten. Ajax hoopt met dit statement te laten zien dat er voor het viertal geen toekomst meer is bij de club. Medic en Akpom mogen vooralsnog wel onderdeel uit blijven maken van de selectie van Farioli. Ávila is nog altijd aan het revalideren.

À propos de Publisher