Hereniging met voormalig Ajax-trainer biedt uitkomst voor Benjamin Tahirovic | OneFootball

Hereniging met voormalig Ajax-trainer biedt uitkomst voor Benjamin Tahirovic | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·5 septembre 2024

Hereniging met voormalig Ajax-trainer biedt uitkomst voor Benjamin Tahirovic

Image de l'article :Hereniging met voormalig Ajax-trainer biedt uitkomst voor Benjamin Tahirovic
Image de l'article :Hereniging met voormalig Ajax-trainer biedt uitkomst voor Benjamin Tahirovic

© IMAGO

Benjamin Tahirovic zit op een zijspoor bij Ajax en mag vertrekken bij de Amsterdamse club. Technisch directeur Alex Kroes is er vooralsnog niet in geslaagd om de 21-jarige verdedigende middenvelder te slijten. Ondertussen zit in diverse landen de transfermarkt al dicht waardoor de opties momenteel beperkt zijn. Volgens de data van SciSports kan voormalig Ajax-trainer Michael Valkanis bij Adana Demirspor uitkomst bieden.


Vidéos OneFootball


Tahirovic was vorig jaar een van de eerste aankopen van toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat bij Ajax. De Amsterdammers legden een bedrag van 7,5 miljoen euro neer voor de Bosnisch international, die een contract tot medio 2028 tekende in de Johan Cruijff ArenA. Hier kwam hij in zijn eerste jaar in totaal 39 keer in actie. Tahirovic was daarin goed voor twee goals en vijf assists.

Nadat Francesco Farioli voor de zomer zijn entree maakte bij Ajax, zag Tahirovic zijn perspectief op speeltijd ook drastisch slinken. In het thuisduel tegen Vojvodina (1-0 winst) zat de balveroveraar nog negentig minuten lang op de bank, maar daarna kreeg hij de boodschap dat hij geen deel meer uitmaakte van de selectie. Tahirovic traint sindsdien mee bij Jong Ajax.

Tijdens de zomerse transferperiode kwam er tot op heden geen oplossing voor Tahirovic. De transferperiode is in veel landen ten einde, maar de Turkse transfermarkt is nog tot en met 13 september open. Volgens de data van SciSports liggen daar kansen voor Ajax en Tahirovic, die met een Club Fit van 80 goed lijkt te passen bij Adana Demirspor.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Bij Adana Demirspor zou Tahirovic herenigd kunnen worden met Valkanis, die bij de aanstelling van John van 't Schip in dienst kwam bij Ajax als assistent-trainer. Tahirovic past volgens de Career Advice Tool goed binnen de speelstijl van de vijftigjarige oefenmeester en zou met zijn kwaliteiten voldoende uitzicht hebben op speeltijd bij de Turkse middenmoter. Tahirovic zou de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Maestro en Mahamadou Ba.

Valkanis vertrok samen met Van 't Schip na het seizoen 2023/24 bij Ajax. De Australiër kreeg de kans om op eigen benen te staan bij Adana Demirspor, waar hij een eenjarig contract tekende. Het avontuur van Valkanis in Turkije verloopt nog niet volgens plan, daar hij geen van zijn eerste vier wedstrijden winnend wist af te sluiten. Adana Demirspor verloor drie keer en speelde een keer gelijk.

À propos de Publisher