Ajax ziet strijd om Owen Wijndal losbarsten na aanbieding uit Turkije | OneFootball

Ajax ziet strijd om Owen Wijndal losbarsten na aanbieding uit Turkije | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·9 septembre 2024

Ajax ziet strijd om Owen Wijndal losbarsten na aanbieding uit Turkije

Image de l'article :Ajax ziet strijd om Owen Wijndal losbarsten na aanbieding uit Turkije
Image de l'article :Ajax ziet strijd om Owen Wijndal losbarsten na aanbieding uit Turkije

© IMAGO

Ajax lijkt een week na het sluiten van de transfermarkt in Nederland alsnog afscheid te gaan nemen van Owen Wijndal. De 24-jarige linksback staat er goed op in Turkije, waar hij eerder al in verband werd gebracht met Fenerbahçe. Volgens Nicòlo Schira heeft Istanbul Başakşehir zich nu ook gemeld bij de Amsterdamse club.


Vidéos OneFootball


Wijndal keerde vol goede hoop terug bij Ajax na zijn huurperiode bij Royal Antwerp terug in Amsterdam. De elfvoudig Oranje-international kreeg echter de pittige mededeling van Francesco Farioli dat hij niet in diens plannen voor zou komen, waarna hij werd veroordeeld tot meetrainen met Jong Ajax. Ondertussen zocht de clubleiding van de Amsterdammers naarstig naar een oplossing.

Deze kwam niet voor het sluiten van de transfermarkt in landen als Engeland, waar Leeds United interesse toonde, en ook niet voor het einde van de transferperiode in Nederland. Zaterdag leek er dan eindelijk een doorbraak te zijn in de situatie van Wijndal, nadat Fenerbahçe volgens Turkse media een bod op Wijndal geaccepteerd zag worden. Het is niet bekend om wat voor soort transfer het gaat.

Fenerbahçe krijgt volgens Schira nu concurrentie in de strijd om Wijndal. Başakşehir zou zich ook hebben gemeld bij de clubleiding van Ajax met aanbieding. De Turkse subtopper zou inzetten op een huurovereenkomst over de linksbenige mandekker, die volgend jaar definitief over genomen zou kunnen worden middels een optie tot koop. De exacte details van het voorstel zijn nog niet bekend.

Ajax zette oorspronkelijk in op een definitief vertrek van Wijndal, die de afgelopen transferzomer 'te licht' werd bevonden door PSV. Na de moeizame zoektocht naar een nieuwe club voor de vleugelverdediger deden de Amsterdammers water bij de wijn en werd een huurtransfer ook bespreekbaar. Wijndal vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value (ETV) van tien miljoen euro en ligt nog tot medio 2027 vast/

À propos de Publisher