Ajax loopt gewenste opvolger Borna Sosa mis na deal in Italië | OneFootball

Ajax loopt gewenste opvolger Borna Sosa mis na deal in Italië | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10 juillet 2024

Ajax loopt gewenste opvolger Borna Sosa mis na deal in Italië

Image de l'article :Ajax loopt gewenste opvolger Borna Sosa mis na deal in Italië
Image de l'article :Ajax loopt gewenste opvolger Borna Sosa mis na deal in Italië

© IMAGO

Nuno Tavares gaat niet de nieuwe linksback van Ajax worden. De Portugees was in Amsterdam in beeld als mogelijke opvolger van Borna Sosa, maar de linksback heeft nu een overeenstemming bereikt met Lazio. Tavares zal volgens Fabrizio Romano spoedig zijn overstap afronden.


Vidéos OneFootball


Niets staat de overstap van Tavares naar Lazio nog in de weg. De 24-jarige linksback zal in eerste instantie op huurbasis naar Rome vertrekken, waarbij Lazio een verplichte optie tot koop heeft bedongen. De Romeinen nemen Tavares in 2025 voor een bedrag van rond de zeven tot acht miljoen euro over van Arsenal.

Het nieuws van Romano komt hard binnen bij Ajax, dat ook hoopte op de komst van de voormalig jeugdinternational van Portugal. De Amsterdammers zijn druk bezig met de herinrichting van de selectie en zagen in Tavares de juiste kandidaat om Sosa op te volgen op de linksbackpositie. Sosa, die afgelopen zomer overkwam van VfB Stuttgart, mag na één jaar alweer vertrekken uit Amsterdam en zou op de lijst staan van Borussia Dortmund.

Tavares leek de afgelopen maanden al weinig toekomst te hebben in Londen en werd afgelopen seizoen al verhuurd aan Nottingham Forest, waar hij eveneens niet echt potten kon breken. De Portugees kwam in totaal in 12 wedstrijden in actie voor de club uit Nottingham, waarin hij 696 minuten maakte. Daarin wist Tavares niet direct bij te dragen aan een doelpunt.

À propos de Publisher