Valentijn Driessen adviseert Ajax afscheid te nemen van sterspeler: ‘Wegwezen met die kerel’ | OneFootball

Valentijn Driessen adviseert Ajax afscheid te nemen van sterspeler: ‘Wegwezen met die kerel’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18 de mayo de 2024

Valentijn Driessen adviseert Ajax afscheid te nemen van sterspeler: ‘Wegwezen met die kerel’

Imagen del artículo:Valentijn Driessen adviseert Ajax afscheid te nemen van sterspeler: ‘Wegwezen met die kerel’
Imagen del artículo:Valentijn Driessen adviseert Ajax afscheid te nemen van sterspeler: ‘Wegwezen met die kerel’

© De Telegraaf

Ajax moet de komende weken serieus rekening houden met een vertrek van Jordan Henderson. De Engelse middenvelder zou niet tevreden zijn over de gang van zaken binnen Ajax, terwijl Henderson tot op heden zelf nauwelijks het verschil heeft weten te maken. Volgens Valentijn Driessen doet Ajax er dan ook goed aan om afscheid te nemen van Henderson.


OneFootball Videos


Volgens Mike Verweij bestaat de kans dat meerdere spelers de Amsterdamse club gaan verlaten. “Elke speler die bij Ajax speelt, die heeft de kans om weg te gaan”, begint de Ajax-watcher in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. “Wat er bij Ajax wel duidelijk aan de hand is: Henderson is gekomen en heeft niet geleverd wat iedereen dacht dat hij zou kunnen leveren. Valentijn zei al vanaf het eerste moment: dit wordt helemaal niks.”

De clubwatcher weet dat voormalig Liverpool-speler ‘gigantisch’ op de begroting drukt bij de recordkampioen van Nederland. “Dus als Ajax hem kan verkopen en er komt een club, en dat is ook voor hem interessant dan is het voor iedereen het beste als hij vertrekt. Hij heeft ook aangegeven dat hij vindt dat er bij Ajax geen topsportklimaat is. Het is niet zo gezegd dat Ajax hem het liefst wil verkopen, maar omdat hij met zijn salaris zo drukt op de begroting kan ik het mij wel heel goed voorstellen”, aldus Verweij.

“Als hij voor een goed bedrag naar Engeland kan, dan denk ik dat Kroes hem direct aflevert bij Hoek van Holland”, haakt Driessen in. “Dan moet hij ook nog met de boot?”, vraagt Pim Sedee. “Ja, uiteraard. Hij heeft zoveel geld gekost en hij heeft natuurlijk totaal niet geleverd. Daarnaast is hij ook een tijd geblesseerd geweest omdat hij zonodig met Engeland mee moest. Wegwezen met die kerel!”, besluit Driessen.

The Athletic en Voetbal International meldden eerder dat Henderson mogelijk na dit seizoen al vertrekt bij Ajax. De routinier verbaast zich onder meer over 'het gebrek aan topsportcultuur' en 'de mentaliteit van zijn medespelers'. Ajax ziet op zijn beurt dat Henderson zwaar op het salarishuis drukt, terwijl de ervaren rechtspoot nog niet echt zijn stempel heeft kunnen drukken op het spel. Henderson voedde op zijn beurt de geruchten over een vertrek door op Instagram te spreken van zijn 'laatste thuiswedstrijd' voor de club.

Ver detalles de la publicación