Thijs Dallinga mag dromen van Champions League met Europese grootmacht | OneFootball

Thijs Dallinga mag dromen van Champions League met Europese grootmacht | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·22 de mayo de 2024

Thijs Dallinga mag dromen van Champions League met Europese grootmacht

Imagen del artículo:Thijs Dallinga mag dromen van Champions League met Europese grootmacht
Imagen del artículo:Thijs Dallinga mag dromen van Champions League met Europese grootmacht

© IMAGO

Thijs Dallinga lijkt komende zomer afscheid te gaan nemen van Toulouse. De spits heeft van de Franse middenmoter toestemming gekregen om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever, mits deze bereid is om aan de vraagprijs te voldoen. Volgens de clubleiding van Toulouse is er al behoorlijk wat interesse in de voormalig spits van Excelsior.


OneFootball Videos


"Er is veel vraag naar hem en we hebben in januari al zeer goede aanbiedingen voor hem afgewezen", zegt voorzitter Damien Comolli op een persconferentie. "We geven geen prijs, we laten de markt naar ons toe komen." Dallinga, die dit seizoen goed was voor negentien doelpunten in alle competities, vertegenwoordigt volgens de data van FootballTransfers op dit moment een Estimated Transfer Value van 14,2 miljoen euro.

Gezien het feit dat het contract van Dallinga nog tot medio 2026 loopt bij Toulouse, kan de club hoog inzetten en de spits mogelijk voor een recordbedrag verkopen. Tot op heden staat het record van Toulouse op naam van Issa Diop, die de club in de zomer van 2022 voor een bedrag van 25 miljoen achter zich liet voor West Ham United.

Dallinga kwam in 2022 voor slechts 2,5 miljoen euro over van Excelsior en bleek uiteindelijk goud waard te zijn voor Toulouse. De club hing naar verluidt een prijskaartje van 35 miljoen euro om de nek van de aanvaller. De spits zei in gesprek met ESPN het hier niet mee eens te zijn: ''Dat is wel wat aan de hoge kant.'' Wat hij wel een goede prijs vindt? ''15 miljoen. Dat is mijn antwoord.'' Mede door de torenhoge vraagprijs ketste afgelopen winter een transfer naar Brentford af. De spits wijst dan ook naar voorzitter Comolli: ''Ik heb het gevoel dat hij een bepaald bedrag zei waardoor clubs gelijk afhaakten. Hij wilde gewoon niet verkopen en dat heeft hij ook gezegd. Terugkijkend daarop kan ik het wel begrijpen omdat we er best slecht voor stonden. Nu nog steeds is het best penibel. Dan ga je niet je eerste spits verkopen in de winter.''

Europese top lonkt

Nu Dallinga door Toulouse enigszins in de schijnwerpers is gezet, lijkt het een kwestie van tijd voordat de eerste topclubs met een aanbieding zullen komen. De Career Advice Tool van SciSports laat de drie beste opties voor Dallinga zijn bij een mogelijke transfer komende zomer.

Fulham heeft met een Club Fit van 83 de beste papieren. Hoewel Dallinga lang niet zeker zal zijn van een basisplaats in Londen, past de speelstijl van the Cottagers wel perfect bij hem. Fulham, de nummer dertien van de Premier League, huurt Armando Broja op dit moment van Chelsea. Echter voldoet de voormalig spits van Vitesse niet aan de eisen van de club en lijkt hij komende zomer terug te gaan keren naar de andere kant van Londen. Zijn vertrek zou mogelijk de komst van Dallinga kunnen inluiden.

Real Madrid en Napoli zijn uitstekende alternatieven, blijkt uit de Career Advice Tool. Beide topclubs zijn op zoek naar een nieuwe spits. Napoli beschikt met Victor Osimhen over een spits van wereldklasse, waarbij de kans groot is dat de Nigeriaan komende zomer zal vertrekken uit Zuid-Italië. Dat terwijl Real Madrid nog altijd worstelt met het vertrek van Karim Benzema. Joselu, gehuurd van Espanyol, maakt dit seizoen een redelijke indruk, maar is niet de spits die Real Madrid verder kan helpen. Een mogelijkheid voor Dallinga?

Ver detalles de la publicación