Terzic neemt ontslag als trainer van Borussia Dortmund, voormalig Feyenoord-target genoemd als opvolger | OneFootball

Terzic neemt ontslag als trainer van Borussia Dortmund, voormalig Feyenoord-target genoemd als opvolger | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·13 de junio de 2024

Terzic neemt ontslag als trainer van Borussia Dortmund, voormalig Feyenoord-target genoemd als opvolger

Imagen del artículo:Terzic neemt ontslag als trainer van Borussia Dortmund, voormalig Feyenoord-target genoemd als opvolger

Enkele weken na de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid kan Borussia Dortmund op zoek naar een nieuwe trainer. In een videoboodschap op X heeft Edin Terzic aangekondigd te vertrekken als oefenmeester van de Duitse topclub. Mogelijk wordt zijn assistent-trainer Nuri Sahin de opvolger van Terzic.

De directie van Borussia Dortmund kwam donderdag bijeen om het seizoen te evalueren. Hoewel Die Borussen de Champions League-finale wisten te halen, verliep het seizoen verder teleurstellend. Afgelopen seizoen eindigde de Duitse topclub op een teleurstellende vijfde plaats in de Bundesliga en werd het nog voor de winterstop uitgeschakeld door VfB Stuttgart in de DFB Pokal. Daarnaast voelde Terzic zich intern niet zo gewaardeerd als in het buitenland, waar hij opviel door de goede prestaties van zijn ploeg in de Champions League, zo weet Kicker. Mede daarom zou de oefenmeester besloten hebben de eer aan zichzelf te houden.


OneFootball Videos


"Ook al doet het me nu heel veel pijn, toch wil ik jullie meedelen dat ik BVB vandaag ga verlaten", aldus Terzic. "Het was een enorme eer om deze geweldige club naar een DFB Cup overwinning te leiden en, recentelijk, naar een Champions League finale. Na onze finale op Wembley heb ik de verantwoordelijken om een gesprek gevraagd, want na tien jaar bij BVB, waarvan vijf jaar als lid van het coachingsteam en tweeënhalf jaar als hoofdtrainer, vind ik dat de komende nieuwe start gepaard moet gaan met een nieuwe man op de zijlijn."

De naam van Sahin gaat rond als mogelijke opvolger van Terzic. De voormalig middenvelder met Turkse roots werd afgelopen seizoen al naar Dortmund gehaald als assistent-trainer nadat Armin Reutershahn vrijwillig een stap terugdeed. De naam van Sahin viel recentelijk ook al bij Feyenoord, maar de Rotterdammers besloten in zee te gaan met Brian Priske.

Ver detalles de la publicación