Steven Bergwijn op weg naar de uitgang bij Ajax na concrete belangstelling | OneFootball

Steven Bergwijn op weg naar de uitgang bij Ajax na concrete belangstelling | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13 de julio de 2024

Steven Bergwijn op weg naar de uitgang bij Ajax na concrete belangstelling

Imagen del artículo:Steven Bergwijn op weg naar de uitgang bij Ajax na concrete belangstelling
Imagen del artículo:Steven Bergwijn op weg naar de uitgang bij Ajax na concrete belangstelling
Imagen del artículo:Steven Bergwijn op weg naar de uitgang bij Ajax na concrete belangstelling

© IMAGO

Steven Bergwijn kan Ajax deze zomer verruilen voor een nieuw buitenlands avontuur, zo meldt De Telegraaf. De 26-jarige aanvaller staat in de concrete belangstelling van twee niet nader genoemde clubs uit Saoedi-Arabië en kan daarnaast ook zijn carrière vervolgen in Frankrijk of Engeland. Francesco Farioli wil het liefst dat Bergwijn bij Ajax blijft.


OneFootball Videos


Farioli heeft volgens bronnen binnen Ajax grootse plannen met Bergwijn, zo schrijft clubwatcher Mike Verweij. De oefenmeester begrijpt echter dat de verkoop van de Oranje-international de Amsterdamse club financiële ademruimte kan geven. Bergwijn vertegenwoordigt een marktwaarde van 18,3 miljoen euro, maar Ajax verlangt volgens Verweij een bedrag tussen de 25 tot 30 miljoen euro.

Aan interesse is geen gebrek voor Bergwijn. De buitenspeler staat op het verlanglijstje van Olympique Marseille, waar hij wordt gezien als directe versterking. Daarnaast is Bergwijn ook op de radar verschenen van West Ham United. Voor beide clubs lijkt echter de transfersom die Ajax verlangt te hoog.

Naast de interesse uit de Ligue 1 en Premier League zijn er wederom clubs uit Saoedi-Arabië in de markt voor Bergwijn. Twee niet nader genoemde clubs willen direct zaken doen en de vraagprijs vormt daarbij geen struikelblok. Ook de salariseisen kunnen eenvoudig worden ingewilligd. De twee Saoedische clubs hebben zich volgens Verweij ook concreet gemeld bij Nathan van Kooperen (Muy Manero), de zaakwaarnemer van Bergwijn.

Ik kan wel bevestigen dat hij een goed gesprek met de trainer heeft gehad. Dat laat hij nu op vakantie goed op zich inwerken

- Nathan van Kooperen (zaakwaarnemer Steven Bergwijn)

Van Kooperen werd door De Telegraaf om een reactie gevraagd naar aanleiding van de geruchten over de grote belangstelling, maar ging niet in op het onderwerp. "Ik kan wel bevestigen dat hij een goed gesprek met de trainer heeft gehad", aldus de belangenbehartiger. "Dat laat hij nu op vakantie goed op zich inwerken."

Bergwijn werd vorig jaar gepromoveerd tot aanvoerder van Ajax en kende een teleurstellend seizoen. De buitenspeler kwam in totaal 31 wedstrijden in actie voor de Amsterdamse club. Hierin was hij goed voor dertien doelpunten en vijf assists. Bergwijn was recentelijk nog actief met Oranje op het EK, waar hij twee duels in actie kwam zonder zijn naam op het scorebord te zetten.

Ver detalles de la publicación