Ajax houdt ernstig rekening met fors verlies op vertrek Steven Bergwijn | OneFootball

Ajax houdt ernstig rekening met fors verlies op vertrek Steven Bergwijn | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·27 de agosto de 2024

Ajax houdt ernstig rekening met fors verlies op vertrek Steven Bergwijn

Imagen del artículo:Ajax houdt ernstig rekening met fors verlies op vertrek Steven Bergwijn
Imagen del artículo:Ajax houdt ernstig rekening met fors verlies op vertrek Steven Bergwijn

© IMAGO

Steven Bergwijn is een van de spelers die Ajax in de slotfase van de transferperiode achter zich kan laten. De 26-jarige aanvaller gaf bij zijn komst in 2022 al aan dat hij na twee jaar wellicht toe was aan een vervolgstap. Opvallend is dat juist Ajax nu degene is die het vertrek van de aanvaller het beste kan gebruiken. Volgens Johan Inan is de club zelfs bereid om een fors verlies te slikken op het vertrek van Bergwijn.


OneFootball Videos


Hoewel er van concrete interesse op dit moment geen sprake is, sluit Ajax een vertrek van Bergwijn deze week niet uit. De club heeft naarstig inkomsten nodig en zal op korte termijn afscheid moeten nemen van één of meerdere spelers. De verkoop van grootverdiener Bergwijn kan de club flink wat lasten uit handen nemen. “Al is het maar om met het wegstrepen van zijn salaris en afschrijvingen een molensteen van de nek te kunnen laten vallen”, schrijft Inan in het Algemeen Dagblad.

Want de komst van Bergwijn is tot op heden simpelweg geen succes gebleken. De aanvaller werd in 2022 voor 31,25 miljoen euro overgenomen van Tottenham Hotspur en heeft nooit echt zijn klasse kunnen etaleren in de Johan Cruijff ArenA. Ondanks een flitsend begin heeft Bergwijn zelden zijn torenhoge transfersom waar kunnen maken.

Eenmaal als aanvoerder kreeg Bergwijn de taak om het zinkende schip te redden, maar het bleef angstvallig stil. “Juist in die dramatische periode misten supporters ook verantwoordelijkheid en toewijding bij Bergwijn. Zij zagen een zwijgzame leider die, als hij al sprak, dat niet in klare Ajax-taal deed. Wat de fans hem nog meer aanrekenden was dat hij - nota bene als nieuwe aanvoerder - met een zwakke of late omschakeling het slechte voorbeeld gaf en zo de defensieve problemen verder in de hand werkte. Het wierp en werpt de vraag op hoeveel pijn Bergwijn daadwerkelijk wil lijden om het maximale uit zijn carrière te halen.”

Nu twee jaar na zijn komst dreigt een vertrek uit Amsterdam. Niet naar een Europese grootmacht en waarschijnlijk via de achterdeur van de Johan Cruijff ArenA. “De bezuinigende club, die aanvankelijk nog een groot deel van de transfersom hoopte terug te verdienen, neemt de nodige miljoenen verlies op Bergwijn op de koop toe”, schrijft Inan. Bergwijn vertegenwoordigt op dit moment een Estimated Transfer Value van achttien miljoen euro. Meer dan dertien miljoen euro minder dan het bedrag dat Ajax twee jaar geleden voor hem neertelde.

Ver detalles de la publicación