Open sollicitatie op functie Farioli: 'Laat mij en Reiziger samen Ajax doen' | OneFootball

Open sollicitatie op functie Farioli: 'Laat mij en Reiziger samen Ajax doen' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·26 de octubre de 2024

Open sollicitatie op functie Farioli: 'Laat mij en Reiziger samen Ajax doen'

Imagen del artículo:Open sollicitatie op functie Farioli: 'Laat mij en Reiziger samen Ajax doen'
Imagen del artículo:Open sollicitatie op functie Farioli: 'Laat mij en Reiziger samen Ajax doen'

© IMAGO

Alex Pastoor is ervan overtuigd dat hij samen met Michael Reiziger een goed trainersduo zou zijn voor Ajax. De Amsterdammers kwamen afgelopen zomer, na een lange zoektocht, uit bij Francesco Farioli. Hij volgde interim-trainer John van 't Schip op, die met Ajax op de vijfde plaats was geëindigd.


OneFootball Videos


Pastoor brengt in november het boek Met Open Vizier uit. In het Algemeen Dagblad krijgt de voormalig trainer van onder meer NEC en Almere City FC de vraag of dat boek zijn laatste kans om nog eens Ajax of Feyenoord te trainen 'vergroot of verbrandt'. "Haha. Allebei niet, hoor", reageert hij. "Nee, kijk, vroeger wilde ik een footprint achterlaten. Zo van: de wereld zal weten dat ik trainer ben geweest. Maar dat heb ik totaal niet meer.”

"Tegelijkertijd twijfel ik er niet aan dat ik de grootste clubs zou kunnen trainen in Nederland", vervolgt de oefenmeester. "Laat mij en Michael Reiziger samen Ajax doen en we maken er echt wel iets goeds van. Maar ik weet ook: het gaat niet gebeuren. Ajax, Feyenoord, die maken andere keuzes. En dat is helemaal prima.”

Pastoor was het meest recentelijk actief bij Almere City. Die club loodste hij in het seizoen 2022/23 naar de Eredivisie. Het jaar erop eindigden de Zwarte Schapen op de dertiende plaats, waardoor handhaving werd veiliggesteld. Pastoor besloot desondanks op te stappen en Almere stelde Hedwiges Maduro aan als nieuwe hoofdtrainer.

Het Algemeen Dagblad schreef eerder deze maand dat Reiziger er rekening mee had gehouden dat hij in januari 2023 hoofdtrainer zou worden van Ajax na het ontslag van Alfred Schreuder. De clubleiding koos echter voor John Heitinga, tot ergernis van Reiziger zelf. "Heitinga bivakkeerde onderin de Eerste Divisie met Jong Ajax. Reiziger was zelf de eerste die een belofteploeg kampioen maakte in de Eerste Divisie. Vervolgens was hij drie jaar assistent van Erik ten Hag en kende de groep. Maar met Heitinga kiest Ajax juist voor een frisse wind, hoort hij later."

Ver detalles de la publicación