Ajax zet alles op alles en wil vertrek toptalent voorkomen met nieuw contract | OneFootball

Ajax zet alles op alles en wil vertrek toptalent voorkomen met nieuw contract | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·26 de octubre de 2024

Ajax zet alles op alles en wil vertrek toptalent voorkomen met nieuw contract

Imagen del artículo:Ajax zet alles op alles en wil vertrek toptalent voorkomen met nieuw contract
Imagen del artículo:Ajax zet alles op alles en wil vertrek toptalent voorkomen met nieuw contract

© IMAGO

Ajax gaat in actie komen om het contract van Rayane Bounida te verlengen, zo meldt Voetbal Internationals. De Amsterdamse club is bereid er alles aan doen om het contract van het achttienjarige toptalent te verlengen. Bounida ontwikkelt zich uitstekend in de jeugdopleiding van Ajax. Het is echter de vraag of het gaat lukken om hem langer vast te leggen.


OneFootball Videos


Bounida kwam twee jaar geleden bij Ajax terecht, nadat hij transfervrij de overstap had gemaakt van Anderlecht. De Belgisch jeugdinternational koos voor een driejarige verbintenis bij de Amsterdammers en dat kwam mede door het hoge salaris dat bij dit contract inbegrepen zat. Bounida verdient namen 500.000 euro op jaarbasis bij Ajax.

Het einde van de peperdure verbintenis van Bounida nadert en een langer verblijf leek uit eerdere berichtgeving allerminst zeker. Dit komt mede door financiële situatie van Ajax, dat daardoor niet meer een soortgelijk salaris aan jeugdspelers wil uitgeven. Volgens VI wil de Amsterdamse echter wel dolgraag verder met Bounida, maar volgens clubwatcher Tim van Duijn is een dergelijke contractverlenging 'geen abc'tje'.

Van Duijn schrijft dat het onzeker is of Bounida akkoord gaat met een salarisverlaging in ruil voor een langer verblijf bij Ajax. "Het is de vraag of Bounida bereid is water bij de wijn te doen of dat hij vasthoudt aan zijn huidige salariseisen", aldus de journalist, die schrijft dat de multifunctionele middenvelder zich goed voelt in Amsterdam. "Ajax zal er alles aan willen doen om hem langer te binden. De bal lijkt echter nu vooral bij Bounida te liggen."

Bounida komt dit seizoen uit voor Ajax Onder 19. Hoewel de Amsterdammers tevreden zijn over de ontwikkeling van de jonge dribbelaar, wacht hij nog altijd op zijn eerste minuten in het betaald voetbal. Bounida kwam nog niet in de plannen voor bij de hoofdmacht en ook niet bij Jong Ajax. Namens het hoogste jeugdelftal van de Amsterdamse club was het talent tot op heden goed voor vijf doelpunten uit zes duels.

Ver detalles de la publicación