Getreuzel bij transfer Bergwijn zorgde voor vreugde bij deze Ajacied | OneFootball

Getreuzel bij transfer Bergwijn zorgde voor vreugde bij deze Ajacied | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·26 de octubre de 2024

Getreuzel bij transfer Bergwijn zorgde voor vreugde bij deze Ajacied

Imagen del artículo:Getreuzel bij transfer Bergwijn zorgde voor vreugde bij deze Ajacied
Imagen del artículo:Getreuzel bij transfer Bergwijn zorgde voor vreugde bij deze Ajacied

© IMAGO

Ajax zag de komst van Kamaldeen Sulemana op het laatste moment in het water vallen. Davy Klaassen denkt dat dit een belangrijke reden was waarom hij vorige maand kon terugkeren bij de Amsterdamse club. Steven Bergwijn werd vlak voor het sluiten van de transfermarkt in Nederland verkocht aan Al-Ittihad, dat met hun getreuzel uiteindelijk ervoor zorgde dat Ajax te weinig tijd had om al het papierwerk voor Sulemana af te ronden.


OneFootball Videos


Het was een roerige slotdag op de transfermarkt voor technisch directeur Alex Kroes, die Bergwijn verkocht aan Al-Ittihad en vervolgens nog alles op alles moest zetten om een vervanger in te lijven. De bestuurder van Ajax slaagde hier niet in en volgens Johan Inan van het Algemeen Dagblad had dit mede te maken met het feit dat Al-Ittihad geen haast maakte met papierwerk rond de Bergwijn-transfer.

Door het getreuzel van Al-Ittihad greep Ajax naast Sulemana, die op huurbasis over moest komen van Southampton. Twee weken later kwam er alsnog een versterking voor de Amsterdammers in de persoon van Klaassen, die terugblikt op zijn terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA. "Als de afgeketste deal met Sulemana niet zou zijn gebeurd, was ik nu waarschijnlijk geen speler van Ajax geweest", stelt de 31-jarige middenvelder in Het Parool.

"Afgelopen zomer was ik transfervrij en ik trainde twee keer per dag voor mezelf", blikt Klaassen terug op de periode na zijn vertrek bij Inter. De Italiaanse topclub nam hem vorig jaar transfervrij over van Ajax, maar liet hem na een seizoen alweer vertrekken. "Er was veel interesse uit binnen- en buitenland, maar het kwam niet tot een overeenkomst. De ene keer wilde ik niet, de andere keer de club niet."

"Op enig moment wilde ik wel met een club gaan trainen om fit te blijven", legt Klaassen verder uit. "Toen heb ik Frank Peereboom gebeld, de trainer van Jong Ajax, en die zei: 'Tuurlijk, kom maar'. Ik merkte meteen dat er een nieuwe vibe bij Ajax heerste. Ik proefde bij staf en spelers de bezetenheid waar ik van houd. Dat stemde me heel positief. Van de jongens uit de selectie had ik die omslag ook al vernomen."

Klaassen meldde zich op De Toekomst bij Ajax, waarna het vervolgens snel ging. "De maandag dat ik me meldde, trainden de selectie en Jong Ajax samen vanwege de interlands", blikt de Oranje-international terug. "Daarna sprak ik op de gang kort met trainer Francesco Farioli, die me vroeg hoe ik het vervolg van mijn loopbaan zag. Ik zei dat ik op zoek was naar een serieuze club. Dat ik niet wilde aanklooien, zeg maar."

"Ik deed op dinsdag met Jong Ajax mee met een onderling wedstrijdje, dat we met iets van 4-0 verloren", vervolgt Klaassen zijn verhaal. | Daarna sprak ik met Farioli op zijn kantoor. Of ik bij Ajax wilde komen spelen. Ja graag! Mijn standaarden matchten weer met die van Ajax. Vanaf donderdag trainde ik mee met de selectie. Op zondag tekende ik een eenjarig contract."

Klaassen keerde zodoende voor de tweede keer in zijn carrière terug bij Ajax, waar hij tussen 2011 en 2017 en tussen 2020 en 2023 al eerder in de hoofdmacht speelde. Inmiddels staat de teller van Klaassen op vijf duels, waarvan drie als basisspeler. Twee daarvan droeg de rechtspoot ook de aanvoerdersband door afwezigheid van Jordan Henderson. Klaassen in zijn vijf optredens goed voor drie doelpunten en een assist.

Ver detalles de la publicación