Karsdorp wijst na PSV-transfer naar Feyenoord: 'Gevoel is anders...' | OneFootball

Karsdorp wijst na PSV-transfer naar Feyenoord: 'Gevoel is anders...' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 de octubre de 2024

Karsdorp wijst na PSV-transfer naar Feyenoord: 'Gevoel is anders...'

Imagen del artículo:Karsdorp wijst na PSV-transfer naar Feyenoord: 'Gevoel is anders...'
Imagen del artículo:Karsdorp wijst na PSV-transfer naar Feyenoord: 'Gevoel is anders...'

© IMAGO

Rick Karsdorp kende zijn doorbraak in het betaald voetbal bij Feyenoord, maar is sinds afgelopen zomer speler van PSV. In gesprek met onder meer Voetbal International, NU.nl en De Telegraaf blikt de 29-jarige rechtsback vooruit op het treffen met de Rotterdamse club, die hij ook vergelijkt met zijn huidige werkgever.


OneFootball Videos


Feyenoord pikte Karsdorp op jonge leeftijd op bij de amateurs van VV Schoonhoven, waarna hij in 2014 over werd geheveld naar de hoofdmacht van de Rotterdammers. Na drie seizoenen in Feyenoord 1 klopte AS Roma aan met zestien miljoen euro. Karsdorp stond in totaal zeven jaar onder contract in Rome en keerde in het seizoen 2019/20 kortstondig terug in De Kuip.

Op 22 december is Karsdorp opnieuw eventjes terug bij Feyenoord, maar dan als speler van tegenstander PSV. Voelt dit niet gek voor de drievoudig Oranje-international? "Nee hoor... Helemaal niet", aldus Karsdorp. "Feyenoord is mijn club, daar heb ik vanaf mijn 8ste tot mijn 21ste rondgelopen. Dat heeft me veel gebracht en gegeven, maar voetbal is ook mijn werk."

"PSV werd afgelopen seizoen kampioen, speelt in de Champions League en zij kwamen. Nou, dan ga ik daar naartoe, zo simpel is het", vervolgt Karsdorp. "Feyenoord kwam niet, maar natuurlijk is er ook clubliefde. Het gevoel voor Feyenoord zal nooit helemaal weg zijn, maar in het jaar dat ik terugkwam, was het gevoel al anders dan ervoor. De resultaten waren minder, ik had een liesoperatie gehad, corona kwam er aan, dat heeft er allemaal mee te maken gehad."

Karsdorp stond met Roma vorig seizoen nog tegenover Feyenoord, waar hij niet hartelijk werd ontvangen. "Toen ik met Roma in De Kuip speelde, werd ik volgens mij ook uitgefloten. Ik verwacht er dus niet heel veel van als we er straks met PSV spelen", aldus Karsdorp. "Er zullen daar nog wel mensen zijn met een mening over mij, of dat helemaal terecht is, weet ik niet. Maar dat heeft niet in mijn voordeel gewerkt bij clubs die mij misschien wilden aantrekken."

'Dit PSV is beter dan het Feyenoord van 2017'

Karsdorp trekt ook de vergelijking tussen het huidige PSV en het elftal bij Feyenoord waarmee hij kampioen werd. De rechtsback ziet echter ook een mindere versie van de Eindhovense club ten opzichte van vorig seizoen. "Het niveau dat PSV vorig seizoen haalde, is er dit jaar nog niet", aldus Karsdorp. "Maar dit PSV is beter dan het Feyenoord van 2017, waarmee ik kampioen werd. En we spelen het aanvallende voetbal dat ik zo graag wil spelen."

Ver detalles de la publicación