Rick Karsdorp kwam op verrassende manier achter PSV-transfer | OneFootball

Rick Karsdorp kwam op verrassende manier achter PSV-transfer | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 de octubre de 2024

Rick Karsdorp kwam op verrassende manier achter PSV-transfer

Imagen del artículo:Rick Karsdorp kwam op verrassende manier achter PSV-transfer
Imagen del artículo:Rick Karsdorp kwam op verrassende manier achter PSV-transfer

© IMAGO

PSV haalde met Rick Karsdorp een brok aan ervaring in huis afgelopen zomer. De Eindhovenaren deden daar een schepje bovenop met de komst van Ivan Perisic. De 35-jarige buitenspeler stelde zijn Nederlandse collega eigenhandig op de hoogte van zijn komst, zo onthult Karsdorp tegen De Telegraaf. De 29-jarige rechtsback en Perisic kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd in de Serie A.


OneFootball Videos


Nadat het contract van Karsdorp ontbonden werd bij AS Roma was de overstap naar PSV binnen enkele dagen in kannen en kruiken. Bij de Eindhovense club was men op zoek naar een opvolger voor Jordan Teze, die naar AS Monaco was vertrokken, en met de clubloze drievoudig international deed zich een unieke kans voor. Karsdorp tekende op 31 augustus een eenjarig contract met de eenzijdige optie voor PSV om deze verbintenis met een extra jaar te verlengen.

Twee weken later kwam het nieuws naar buiten dat PSV dicht bij de komst van Perisic was. De 138-voudig Kroatisch international was een maand na zijn definitieve terugkeer bij Hajduk Split, waar hij ook in de jeugd speelde, alweer vertrokken en op zoek naar een nieuwe club. PSV zag in de multifunctionele routinier een goede versterking voor zijn gehavende selectie, waarna ook Perisic een eenjarig contract tekende zonder extra opties.

Karsdorp laat in gesprek met De Telegraaf dat hij er op 'grappige wijze' achterkwam dat Perisic zijn collega bij PSV zou worden. "Hij stuurde mij een bericht, voordat hij tekende: 'Je kunt eindelijk weer slapen, want wij worden teamgenoten'. Dat was heel leuk", vertelt Karsdorp. "Als wingbacks stonden we in de Serie A vaak tegenover elkaar (Roma versus Inter, red.) en ik was goed met Edin Dzeko en dat was weer zijn maatje."

Perisic maakte snel indruk bij PSV, waar hij tien dagen na zijn komst al het vertrouwen kreeg van Peter Bosz in de basisopstelling. Ook Karsdorp bevestigt dat de ervaren vleugelspits annex back imponeert bij de Eindhovense club. "We kijken allemaal tegen hem op", aldus Karsdorp. "Hij is een jongen die bij allemaal topclubs heeft gespeeld en zo fit als hij op zijn 35ste is, daar kun je alleen maar respect voor hebben."

Via de jeugdopleiding van Hajduk Split kwam Perisic in de jeugdopleiding van FC Sochaux terecht. De tweebenige dribbelaar kwam na een huurperiode bij KSV Roeselare uiteindelijk bij Club Brugge, waar hij een transfer verdiende naar Borussia Dortmund. VfL Wolfsburg nam hem uiteindelijk na anderhalf jaar weer over en verkocht hem in 2015 voor negentien miljoen euro aan Inter. Perisic speelde vervolgens nog voor Bayern München én Tottenham Hotspur.

Ver detalles de la publicación