Frank Raes ziet maar één terechte EK-winnaar: "Bedroevend wat zij lieten zien" | OneFootball

Frank Raes ziet maar één terechte EK-winnaar: "Bedroevend wat zij lieten zien" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·8 de julio de 2024

Frank Raes ziet maar één terechte EK-winnaar: "Bedroevend wat zij lieten zien"

Imagen del artículo:Frank Raes ziet maar één terechte EK-winnaar: "Bedroevend wat zij lieten zien"

Het EK gaat zijn laatste week in en er zijn nog vier kandidaten over: Spanje, Nederland, Engeland en Frankrijk. Die laatste twee ploegen hebben echter nog niet veel laten zien. Frank Raes weet dat dit niet nodig is om Europees kampioen te worden.

Genieten doen we niet van die twee ploegen. “Dat Frankrijk en Engeland in de halve finales staan, is slechte reclame voor het voetbal. Na vijf EK-matchen heb ik nog ­altijd geen idee wat het gameplan van Southgate is", aldus Raes in GvA.


OneFootball Videos


"Het lijkt telkens lukraak, ­terend op een flits. Vorige keer was het Bellingham, tegen de Zwitsers Saka. ­Je zou denken dat zoiets niet kan blijven ­duren, maar de Engelsen staan intussen dus wel in de halve finales en zouden ­zomaar de finale kunnen spelen."

Bij Frankrijk is het dan weer duidelijk: Didier Deschamps gaat voor een sterk verdedigend blok. "Oké, het is cynisch en negatief, maar probeer er maar eens een goal tegen te maken. Het is geen toeval dat doelman Maignan en centrale verdediger Saliba de Franse uitblinkers zijn. Misschien ook nog Kante, een verdedigende middenvelder.”

Frankrijk werd met dit systeem wereldkampieoen in 1998. “Het is bedroevend wat Frankrijk en ­Engeland hebben laten zien, maar het is natuurlijk niet verboden om goed te ­verdedigen. Ze speelden toen affreus voetbal, maar met Deschamps als aanvoerder en Zidane in een heldenrol wonnen ze uiteindelijk wel dat toernooi."

Het enige land dat mooi voetbal brengt is momenteel Spanje. “Eigenlijk is Spanje het enige land dat voorlopig aan alle voorwaarden voldoet om een mooie kampioen te worden. Het speelt aanvallend en direct voetbal en gaat uit van eigen kracht."

Ver detalles de la publicación