Halvefinalisten op EK U19 zijn bekend | OneFootball

Halvefinalisten op EK U19 zijn bekend | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·21 de julio de 2024

Halvefinalisten op EK U19 zijn bekend

Imagen del artículo:Halvefinalisten op EK U19 zijn bekend

De Belgian Red Flames U19 wisten zich eind vorig jaar te plaatsen voor de tweede ronde in de A-League met oog op het EK 2024. De tegenstanders op weg naar dat EK in Litouwen waren van een haalbare soort, maar het EK haalden ze uiteindelijk niet.

Servië won de groep van de Belgen uiteindelijk, waardoor de Serviërs naar het EK mochten en de Belgen uiteindelijk niet. Ondertussen is het EK ook helemaal begonnen in Litouwen en dat leverde ook op speeldag 3 spektakel op.


OneFootball Videos


De halvefinalisten zijn op die manier gekend. Woensdag neemt Engeland het op tegen Spanje en Nederland speelt dan tegen Frankrijk. Het thuisland is uitgeschakeld, net als Servië dat de Flames wist te kloppen in de voorrondes.

Groep A

In groep A ging het thuisland na de 0-10 tegen Engeland en de 0-6 tegen Frankrijk nu ook zwaar onderuit tegen Servië. Met onder meer een hattrick van Matejic werd het uiteindelijk 4-1 voor Servië tegen Litouwen.

Het was wel niet voldoende voor de volgende ronde, want Frankrijk liet zich verschalken door Engeland. Pritchard zorgde een kwartier voor tijd voor het enige doelpunt in de wedstrijd, meteen ook goed voor groepswinst.

1. Engeland 72. Frankrijk 6 3. Servië 44. Litouwen 0

Groep B

In groep B waren er op speeldag 1 twee gelijke spelen, waardoor er nog héél veel voor te spelen was op de tweede en u ook derde speeldag. Zo mocht Nederland niet verliezen van Ierland om de zaak niet moeilijk te maken.

Woons en van Koppen zorgden er uiteindelijk voor dat Nederland de groepswinst wist te pakken. Spanje van zijn kant wist Duitsland te verrassen - ook al met 2-0 - en zo mogen de Spanjaarden met Nederland mee naar de halve finales.

1. Nederland 72. Spanje 4 (+1)3. Duitsland 4 (-1)4. Ierland 1

Ver detalles de la publicación