Ajax haalt Youri Baas terug naar Amsterdam en laat andere back voor drie miljoen vertrekken | OneFootball

Ajax haalt Youri Baas terug naar Amsterdam en laat andere back voor drie miljoen vertrekken | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·3 de junio de 2024

Ajax haalt Youri Baas terug naar Amsterdam en laat andere back voor drie miljoen vertrekken

Imagen del artículo:Ajax haalt Youri Baas terug naar Amsterdam en laat andere back voor drie miljoen vertrekken
Imagen del artículo:Ajax haalt Youri Baas terug naar Amsterdam en laat andere back voor drie miljoen vertrekken

© IMAGO

Youri Baas keert terug naar Ajax, meldt De Telegraaf. De Amsterdamse krant meldt dat NEC een poging heeft ondernomen om de linksback over te nemen, maar dat Ajax daar niet aan mee wil werken. Baas speelde afgelopen seizoen op huurbasis in Nijmegen en maakte veel indruk bij de club, die op een verrassende zesde plek eindigde in de Eredivisie.


OneFootball Videos


Bij Ajax moet Baas de concurrentiestrijd aangaan met een nieuw aan te trekken linksback. Die wordt echter pas gehaald als technisch directeur Alex Kroes eerst Borna Sosa of de aan Antwerp verhuurde Owen Wijndal heeft weten te slijten. Beide verdedigers komen niet in de plannen van de nieuwe trainer Francesco Farioli voor en hebben te horen gekregen dat zij beter naar een andere club op zoek kunnen.

De clubleiding van Ajax is volgens Mike Verweij tevreden over de ontwikkeling van Baas, die in de Johan Cruijff ArenA vastligt tot medio 2026. De 21-jarige Oranje-jeugdinternational speelde dertig wedstrijden voor NEC en was daarin goed voor drie goals en drie assists. Zijn Estimated Transfer Value (ETV) steeg sinds november van 1,1 miljoen euro naar 3,2 miljoen euro.

Tegenover de komst van Baas staat het vertrek van Jorge Sánchez. De Mexicaan werd afgelopen seizoen verhuurd aan FC Porto, dat echter heeft besloten de koopoptie in de overeenkomst niet te lichten. Ook in Amsterdam heeft de 26-jarige rechtsback geen toekomst en Ajax werkt aan de afronding van zijn transfer naar Cruz Azul. De mandekker, die in de zomer van 2022 voor vijf miljoen euro van Club América overkwam, levert nu zo'n drie miljoen euro op.

Sánchez kon in Amsterdam nooit zijn stempel drukken. De vleugelverdediger, die in de Johan Cruijff ArenA vastligt tot medio 2026, speelde 1.692 minuten voor Ajax, verdeeld over 28 duels. Daarin was hij goed voor drie goals en evenveel assists. Volgens het algoritme van FootballTransfers bedraagt de Estimated Transfer Value (ETV) van de rechtsback 6,4 miljoen euro.

Ver detalles de la publicación