Ajax-target kondigt vertrek aan: transfer naar Amsterdam ver weg | OneFootball

Ajax-target kondigt vertrek aan: transfer naar Amsterdam ver weg | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19 de junio de 2024

Ajax-target kondigt vertrek aan: transfer naar Amsterdam ver weg

Imagen del artículo:Ajax-target kondigt vertrek aan: transfer naar Amsterdam ver weg
Imagen del artículo:Ajax-target kondigt vertrek aan: transfer naar Amsterdam ver weg

© IMAGO

Paris Saint-Germain neemt in navolging van Kylian Mbappé ook afscheid van Ethan Mbappé. De zeventienjarige middenvelder heeft op zijn Instagram-account zijn vertrek bij de Franse topclub bevestigd. Eerder werd de jongste Mbappé-telg nog gelinkt aan Ajax, maar de Amsterdammers zijn niet de enige gegadigde en lijken nu naast zijn komst te grijpen.


OneFootball Videos


Mbappé voegde zich in de zomer van 2017 bij de jeugdopleiding van PSG, nadat zijn oudere broer op huurbasis was overgenomen van AS Monaco en een jaar later voor liefst 180 miljoen euro definitief werd aangetrokken. Waar Kylian uitgroeide tot superster bij de Franse topclub, ontwikkelde Ethan zich voortvarend en debuteerde hij afgelopen seizoen in de hoofdmacht. In totaal kwam hij 46 minuten, verdeeld over 3 duels, in actie.

Hier blijft het ook bij voor Ethan Mbappé. Via een bericht op zijn Instagram-account heeft de Frans jeugdinternational namelijk zijn vertrek aangekondigd bij PSG. "Voor alles wat je mij hebt gegeven, voor alle geweldige mensen die hier op mijn pad zijn gekomen en voor de manier waarop je mij hebt laten groeien, wil ik je bedanken", schreef Mbappé dinsdagavond, begeleidend met tien foto's uit zijn tijd in het shirt van les Parisiens.

Nadat bekend werd dat Kylian de deur bij PSG definitief achter zich dicht trok, hing het al een tijdje in de lucht dat Ethan ook zou vertrekken. De transfervrije status van de talentvolle middenvelder maakte hem een interessante optie en onder meer Ajax werd genoemd als geïnteresseerde partij. Een overstap naar Lille is echter momenteel het meest aan de orde.

Eerder sloot Ethan uit dat hij zijn oudere broer zou volgen naar Real Madrid, dat de aanvaller transfervrij overneemt van PSG. Volgens het Franse Le Parisien voerde het jongere broertje van de toekomstig sterspeler van los Blancos al diverse goede gesprekken met Lille, dat hem een contract heeft aangeboden met garanties op speeltijd.

Ver detalles de la publicación