Francesco Farioli raadt Ajax transfer aan: 'Ik ben fan van de speler' | OneFootball

Francesco Farioli raadt Ajax transfer aan: 'Ik ben fan van de speler' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 de junio de 2024

Francesco Farioli raadt Ajax transfer aan: 'Ik ben fan van de speler'

Imagen del artículo:Francesco Farioli raadt Ajax transfer aan: 'Ik ben fan van de speler'
Imagen del artículo:Francesco Farioli raadt Ajax transfer aan: 'Ik ben fan van de speler'

© Videostill ESPN

Francesco Farioli is lovend over Pablo Rosario. De verdedigende middenvelder staat tot volgend jaar zomer onder contract bij OGC Nice, de oude club van de trainer van Ajax. Rosario wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Amsterdam, waar hij eerder al in de jeugd speelde.


OneFootball Videos


"Ik weet niet of hij terugkomt naar Nederland', zegt de oefenmeester van Ajax in gesprek met ESPN. 'Het gaat niet om de spelers die hier nu niet zijn. Maar ik ben fan van de speler en hij was erg belangrijk voor mij bij Nice. Maar het is niet netjes om over spelers van andere clubs te praten."

Eerder meldde ESPN dat de clubs bijna akkoord zijn over een transfer, maar daar is volgens Mike Verweij van De Telegraaf niets van waar. "Rosario is een vierjarige aanbieding gedaan. Als ik dan elders lees dat de clubs er bijna uit zijn, terwijl er nog geen contact is tussen de clubs, dan gaan mensen er hun eigen nieuws van maken", vertelde de Ajax-watcher in de podcast Kick-off.

Alex Kroes

Farioli laat zich ook zeer positief uit over technisch directeur Alex Kroes. Hij noemt de beleidsman 'de beste baas die ik had kunnen wensen'. "Ik ben verliefd geworden op zijn energie en zijn verlangen om dingen hier te veranderen. Zijn manier van werken is exact hetzelfde als mijn manier. Hij is waarschijnlijk een van de redenen waarom ik de nieuwe trainer ben van Ajax.”

De 35-jarige Italiaan vertelt dat hij en Kroes, ondanks dat het seizoen al een tijd is afgelopen, de laatste tijd bepaald niet hebben stilgezeten. "Wij zijn de eersten die op De Toekomst verschijnen, maar ook de laatste die hier vertrekken. En dat is absoluut geen act”, verzekert de keuzeheer. Hij heeft voor de spelersgroep onder meer een plan gemaakt voor de komende zes weken. "We gaan hard trainen en vanaf week vier gaan we de speeltijd verhogen. De laatste zeven dagen zullen ons voorbereiden op de Europa League-wedstrijd tegen FK Vojvodina.”

Ver detalles de la publicación