Van Bronckhorst dendert door en richt pijlen op publiekslieveling Ajax | OneFootball

Van Bronckhorst dendert door en richt pijlen op publiekslieveling Ajax | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 July 2024

Van Bronckhorst dendert door en richt pijlen op publiekslieveling Ajax

Article image:Van Bronckhorst dendert door en richt pijlen op publiekslieveling Ajax
Article image:Van Bronckhorst dendert door en richt pijlen op publiekslieveling Ajax

© IMAGO

Giovanni van Bronckhorst pakt met Besiktas door op de zomerse transfermarkt. Volgens Fanatik heeft de Turkse topclub zijn pijlen nu gericht op de komst van David Neres. Besiktas zou zelfs al hebben geïnformeerd bij Benfica voor de mogelijkheden van een transfer van de 27-jarige buitenspeler, die vijf jaar lang onder contract stond bij Ajax.


OneFootball Videos


Neres werd door Ajax voor bijna 17,5 miljoen euro naar Europa gehaald als speler van São Paulo. Vijf jaar later werd hij voor twaalf miljoen euro verkocht aan Shakhtar Donetsk, dat hem een half jaar later voor ruim vijftien miljoen euro weer verkocht aan Benfica. Afgelopen seizoen kwam Neres 35 wedstrijden in actie voor de Portugese topclub en was hij goed voor vijf doelpunten en tien assists.

Bij Benfica kon Neres afgelopen jaar niet altijd rekenen op een basisplaats, waardoor een vertrek niet onwaarschijnlijk is. Besiktas hoopt deze zomer te profiteren van de situatie van de achtvoudig Braziliaans international, die nog tot medio 2027 onder contract staat in Lissabon. Het is echter niet bekend welke transfersom Benfica verlangt voor Neres.

Besiktas is zeer actief op de transfermarkt en verzekerde zich onlangs van de komst van Ciro Immobile, die voor drie miljoen euro is overgekomen van Lazio. Daarnaast wordt ook Armand Lauriente genoemd als potentiële versterking. De aanvaller van Sassuolo moet tien miljoen euro kosten en zou volgens de data van SciSports ook goed bij Feyenoord passen.

View publisher imprint