'Ajax grijpt mis en ziet Besiktas vol gaan voor transfervrije international' | OneFootball

'Ajax grijpt mis en ziet Besiktas vol gaan voor transfervrije international' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 September 2024

'Ajax grijpt mis en ziet Besiktas vol gaan voor transfervrije international'

Article image:'Ajax grijpt mis en ziet Besiktas vol gaan voor transfervrije international'
Article image:'Ajax grijpt mis en ziet Besiktas vol gaan voor transfervrije international'

© IMAGO

Ajax staat eind september tegenover Besiktas, dat zich mogelijk versterkt met Yusuf Yazıcı. De 27-jarige aanvallende annex aanvallende middenvelder wordt door Turkse media in verband gebracht met een transfervrije overstap naar de club van Giovanni van Bronckhorst. Eerder was Ajax volgens de berichtgeving uit Turkije ook geïnteresseerd in de clubloze Yazıcı.


OneFootball Videos


Yazıcı brak in Turkije door bij Trabzonspor, waar hij ook de gehele jeugdopleiding doorliep. Na vier seizoenen betaalde Lille OSC liefst 18,5 miljoen euro voor de diensten van de Turks international. Tussen 2022 en 2023 werd hij tweemaal verhuurd. Eerst een half jaar aan CSKA Moskou en vervolgens aan Trabzonspor. Vorig seizoen kwam Yazıcı nog 42 duels (12 goals, 4 assists) in actie voor Lille, waar hij deze zomer uit zijn contract liep.

Tot op heden vond Yazıcı nog geen nieuwe club. Vorige week sijpelden er berichten naar buiten dat de multifunctionele dribbelaar een aanbieding had ontvangen van Galatasaray. Yazıcı had deze echter afgewezen. Ook Ajax had naar verluidt een aanbieding neergelegd bij het management van de creatieveling, maar hier is tot dusver niets over naar buiten gekomen waardoor het lijkt dat Yusuf Yazıcı ook niet bij Ajax zal tekenen.

Yazıcı komt volgens Turkse media mogelijk wel dit seizoen naar de Johan Cruijff ArenA, daar Besiktas de linkspoot op zijn verlanglijstje heeft gezet. De Turkse topclub is naar verluidt in onderhandeling met de zaakwaarnemer van Yazıcı, die ook in beeld zou zijn bij Olympiakos en Lazio. Indien het tot een akkoord komt met Besiktas zal hij het duel met Ajax vanaf de tribune moeten bekijken, daar de deadline voor de spelersinschrijvingen van de Europa League al verstreken is.

View publisher imprint