Ten Hag en Van Basten clashen over transfertarget Manchester United | OneFootball

Ten Hag en Van Basten clashen over transfertarget Manchester United | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 June 2024

Ten Hag en Van Basten clashen over transfertarget Manchester United

Article image:Ten Hag en Van Basten clashen over transfertarget Manchester United
Article image:Ten Hag en Van Basten clashen over transfertarget Manchester United

© NOS

Erik ten Hag is na afloop van Polen - Nederland (1-2) op de bres gesprongen voor Xavi Simons, nadat Marco van Basten de prestaties van de twintigjarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler bekritiseerde. Dat de Nederlandse coach van Manchester United Simons hoog heeft zitten, bleek zondag al uit berichtgeving van L'Équipe, die meldde dat de Engelse topclub bij Paris Saint-Germain had geïnformeerd naar de spelmaker.


OneFootball Videos


Simons kreeg zondagmiddag op het EK bij Oranje het vertrouwen in de basis van bondscoach Ronald Koeman als rechtsbuiten. Na ruim een uur spelen werd de veertienvoudig international (één goal) bij een 1-1 stand naar de kant gehaald en vervangen door Donyell Malen. Het optreden van Simons in de openingswedstrijd van Nederland op het EK was ook onderwerp van gesprek aan tafel bij Studio Fußball, waar Van Basten en Ten Hag te gast waren.

Van Basten was niet te spreken over wat Simons liet zien. "Ik vond hem niet goed. Ik vond hem eigenlijk een beetje teleurstellen", oordeelde de oud-voetballer. Simons miste een grote kans zondagmiddag, waarbij hij leek te schrikken van een inglijdende verdediger. "Als je vertrouwen hebt, kap je hem uit, glijdt de verdediger door en dan heb je een vrije schietkans. Dat doet een speler die vertrouwen heeft, maar hij heeft dat niet. Dat is iets wat je zelf moet krijgen, want er is niemand die het je geeft. Je moet er hard voor werken."

Ten Hag kan zich niet vinden in de woorden van Van Basten over het optreden van Simons. "Ik denk dat hij bij zijn club van links naar binnen speelt, nu speelt hij vanaf rechts naar binnen", reageerde de 54-jarige oefenmeester. "Hij speelt bij RB Leipzig wel echt op tien en daar ligt wel echt zijn kracht. Ik vond hem niet zo tegenvallen. Hij speelde niet de sterren van de hemel, maar stond goed gepositioneerd en had een aantal goede acties. Het was niet altijd makkelijk om aan de bal te komen."

Ik vond Xavi Simons niet zo tegenvallen. Hij speelde niet de sterren van de hemel, maar stond goed gepositioneerd en had een aantal goede acties- Erik ten Hag

Als het aan Ten Hag ligt, start Simons ook vrijdagavond tegen Frankrijk. Al zou hij het ook begrijpen als Frimpong in de basis staat. "Het hang er ook vanaf. Het is een toernooi, dus dan ga je ook tactisch kijken. Wat is er nodig?", aldus Ten Hag. "Tegen Frankrijk verwacht ik toch dat je meer naar achter speelt en dat er wat meer ruimtes gaan vallen achter de laatste linie. Dat ga je van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en zoals Koeman ook aangaf: je hebt meer dan elf basisspelers. Dat zal hij zeker gaan benutten."

Dat Ten Hag een hoge pet op heeft van Simons, lijkt geen geheim meer te zijn. Manchester United werd zondag door L'Équipe genoemd als een van de vier clubs die bij PSG hebben geïnformeerd naar het toptalent, dat er zelf weinig voor voelt om volgend seizoen uit te komen voor de Franse topclub. Andere geïnteresseerde partijen zijn Manchester City, Arsenal en Bayern München.

View publisher imprint