Erik ten Hag benadert Ruud van Nistelrooij voor rol bij Manchester United | OneFootball

Erik ten Hag benadert Ruud van Nistelrooij voor rol bij Manchester United | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23 June 2024

Erik ten Hag benadert Ruud van Nistelrooij voor rol bij Manchester United

Article image:Erik ten Hag benadert Ruud van Nistelrooij voor rol bij Manchester United
Article image:Erik ten Hag benadert Ruud van Nistelrooij voor rol bij Manchester United

© IMAGO

Ruud van Nistelrooij is door Manchester United benaderd om onderdeel te zijn van de staf van Erik ten Hag, meldt Fabrizio Romano. Welke rol de hoofdtrainer van United precies voor de voormalig trainer van PSV in gedachten heeft, is niet bekend. Volgende week maakt de oefenmeester een besluit over waar hij zijn carrière wil vervolgen, gezien hij ook een kandidaat is om hoofdtrainer bij Burnley te worden.


OneFootball Videos


Romano schrijft dat Ten Hag een nieuwe staf aan het vormen is en dat daardoor veranderingen plaats kunnen vinden. Onder de huidige staf beleefde de club een rampseizoen: de club werd achtste in de Premier League en eindigde in de groepsfase van de Champions League op de laatste plaats. United bleef echter niet zonder prijs: in de finale van de FA Cup werd stadsrivaal Manchester City verslagen (1-2).

Van Nistelrooij was twee seizoenen geleden hoofdcoach van PSV, maar besloot een competitiedag voor het einde van het seizoen op te stappen wegens een gebrek aan vertrouwen. PSV eindigde uiteindelijk op de tweede plaats, achter Feyenoord, en won de beker door in de finale Ajax na penalty's te verslaan. Zijn opvolger Peter Bosz won in zijn eerste seizoen de landstitel, maar moest de KNVB Beker aan Feyenoord laten.

Het nieuws over een rol in Manchester is enigszins verrassend te noemen, daar Van Nistelrooij een akkoord leek te naderen over een dienstverband in Burnley. Op Turf Moor was men op zoek naar een nieuwe trainer na het vertrek van Vincent Kompany naar Bayern München. Volgens De Telegraaf was de deal bijna in kannen en kruiken.

Van Nistelrooij geldt als een clubicoon van United en speelde liefst 219 duels voor the Red Devils. Daarin wist de oud-spits 150 keer te scoren en 30 assists te leveren. Van Nistelrooij won met de club onder meer een landskampioenschap en een FA Cup. In het seizoen 2002/03 wist hij zich bovendien te kronen tot topscorer van zowel de Premier League als de Champions League.

View publisher imprint